HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Sammanträffande [Malphas]
Igår på 01:26 av Malphas

» Asså förlåt
mån 17 dec 2018, 23:21 av Silas

» Spegelbilder [Varya]
mån 17 dec 2018, 22:43 av Varya

» [Avslutat] Dedboi
mån 17 dec 2018, 20:27 av Yargol

» En uppmaning till handling [LK & Tez]
mån 17 dec 2018, 18:48 av Malphas

» Yo Devils!
mån 17 dec 2018, 13:40 av Azazel

» Vindarna av vinter [Exopuss]
mån 17 dec 2018, 04:23 av Malphas

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
mån 17 dec 2018, 00:20 av Murg

» När timglaset rinner ut
fre 14 dec 2018, 00:24 av Åskvilja

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Tomkin, Yargol

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Don't give up ma' friend [Ensamroll]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Don't give up ma' friend [Ensamroll]   lör 01 nov 2014, 03:19

Dagarna blev kortare, nätterna längre och kylan mer påträngande. Löven gulnade, skrumpnade ihop och tappade greppet om grenen som de prytt under sommar och vår. Deras kanter pryddes med frost om de kyliga nätterna vilket fick hösten att kännas ännu mer kylig, kall och tom.

Lawenya betraktade marken, försökte att sätta tassarna på gräset, istället för de färgprydda löven som förvarnade hennes byte. Hon hade följt rådjuret i minst en kilometer och kunde inte avgöra ifall hon var upptäckt eller inte. Hennes takt var i en stadig gångfart, rådjuret tycktes inte stanna för att ge henne några pauser. Det var de ständiga vinden som talade om för henne vart rådjuret befann sig, vinden som ihärdigt hade håll i hela morgonen.

"Vad har du för mål lilla vän..?" Lawenya mumlade samtidigt som hennes blick noga granskade marken, för att upptäcka minsta pinne eller löv. Hon var minst sagt trött och kall, men hon visste att den enda som kunde få henne varm igen var ett mål mat. Hon var även tunnare än vanligt, och var inte beredd för vintern, hennes största chans att klara sig var att vandra åt söder, men hon ville inte riktigt släppa norra Numoori.

Lawenya kände hur musklerna spändes, hon tog sats och sköt över stocken. För några få sekunder så kändes det som att världen utspelade sig i slowmotion - till hon snuddade vid marken, näst intill ljudlöst. Rådjuret hade rundat stocken, kanske av att skälet att det var skadat? Tanken fick Lawenya att vilja öka takten, men hon skulle aldrig lyckas jaga ikapp det i hennes skick, nej hon behövde mat utan allt för hög ansträngning.  Beslutet var enkelt - hon skulle genomskära rådjurets väg och fälla det. Det skulle vara en stor chansning, men ifall hon lyckades skulle hon få en stor måltid för några dagar framöver. Då hon skulle kunna få välförtjänt vila och bygga upp energi, vilket skulle få henne att tänka klarare och må bättre.

Vindarna hjälpte inte henne längre, så hon fick helt enkelt lita på att rådjuret fortsatte sin vandring rakt framåt, om inte så skulle det ta alldeles för lång tid att söka upp spåret och börja följa rådjuret igen.
Lawenya rörde sig fortfarande ljudlöst, men i en snabbare takt. Hennes magkänsla tydde på att hon var nära, mycket nära. Endast några meter senare så började hon känna starkare dofter, hon var nära.

Lawenya kunde skymta rådjuret, hon saktade ner sänkte ner sig så mycket det gick. Rådjuret var på väg emot henne, bara några meter till så skulle hon kunna slå till. Sekunderna kändes långa så otroligt långa.. Lawenya gjorde det av en ren reflex. Hon sköt upp, men förtidigt - dock så var rådjuret överrumplat, hon chansade, tog två steg för att någon sekund senare känna hur hennes egna käkar slöts runt rådjurets halls, greppet var fast, hon skulle inte tappa taget i första hand. Hon hänge som en hö säck, vilket ledde till stor överbelastning på rådjurets hals och nacke. De pinnsmala benen stapplade runt, runt, runt - tills kroppen föll ihop, livlös.

Lawenya var inte sen med att börja äta va det saftiga bytet, hon skulle klara sig ett tag till, få se lite mer av Numoori, få några dagar till i livet.

[Kort sagt - Lawenya får vittring på ett rådjur som rör sig i bestämd takt väster ut genom Kaiwood. Hon följer efter och genomskär senare rådjurets väg och fäller det.]
Till överst på sidan Gå ner
 
Don't give up ma' friend [Ensamroll]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Kaiwood-
Hoppa till: