HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Himlen morrar [Figaro]
Igår på 15:26 av Pocra

» Gif-reaktionsleken!
ons 23 maj 2018, 14:40 av Xejja

» Ledd av månens sken [Enilorac]
tis 22 maj 2018, 11:04 av Enilorac

» Forest of gold [Weles]
tis 22 maj 2018, 00:08 av Weles

» Bland främlingar och vänner [P]
mån 21 maj 2018, 11:04 av Xejja

» Hopp [Haqim]
lör 19 maj 2018, 16:59 av Xejja

» Spillror av månljus [P]
mån 14 maj 2018, 19:16 av Ezekiel

» Spår av ett moln
mån 14 maj 2018, 16:56 av Kilah

» Rosor [Kolzak]
lör 12 maj 2018, 17:46 av Kolzak

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Dark. (Lawenya)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Dark. (Lawenya)   lör 04 okt 2014, 18:39

Ännu en gång jagade honan i mörkret. Denna gång på en annan plats. Detta var inte Ötamon för inga svampar klädde marken hon gick på. Under trampdynorna fanns inget gräs som dämpade stegen, utan stenar och grus. Kallt var det. Vindarna slet i hennes päls och vinden susade i hennes stora öron. Det enda som hjälpte henne att se var månens ljus och hennes mörker seende. Hon kunde höra hur mammutar tjöt, om det var ilsket eller vänligt kunde inte vargen avgöra. Det enda honan kunde avgöra var vart hermelinen befann sig. 


Efter en stunds trav stannade hon upp och satte sig ner för att vänta. Framför henne, under henne, fanns hermelinen och den skulle snart komma fram, det var hon säker på. Som vanligt hade hon rätt och mycket försiktigt och omedveten om Björk gick den upp. En meter framför henne och honan hoppade upp i luften som en reflex, och landade med all hennes tyngd på nacken. Benen knackade under hennes tassar. Djuret var tyst och död. Lika snabbt som hon dödat den åt hon upp den. Denna skulle bara vara en i mängden av Björks bytesdjur denna kväll. 


Med blod runt munnen och med näring i magen, inte tillräckligt, så började hon leta efter nästa offer.
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   lör 04 okt 2014, 19:08

Fortfarande omtumlad efter mötet med Cerulean vandrade honan igenom Enriiari. Tidigare hade hon betraktat mammutarna, djuren som hon aldrig sett, endast hört historier om. De hade varit över hennes förväntan, speciellt storleken.

Blod. Inte ett ljud hade nått henne under natten, men doften av blod fanns. Konstigt, väldigt konstigt. Lawenyas riktning förändrades, hon rörde sig mot doftens håll, för att se ifall det fanns något skadat byte att fälla. Chansen var liten, men den fanns. Hon hade nyligen ätit en liten hare, men mer mat sa hon aldrig nej till.

Väl på plats så såg hon att så inte var fallet, någon hade tagit ett byte, blodet var färskt. Lawenya drog in dofterna igen, försökte få reda på vem som hade tagit bytet, med hopp om att det var en speciell varg, men inte heller den här gången. Hon skymtade rörelser, inte allt för långt bort. "Hallå..?" hennes röst var välkomnande, nyfiken på vad det var för varg i närheten. Hennes egna ord fick henne att stanna, nej.. Var det fel att hälsa så? Blygheten smög sig sakta på sig henne, precis som förut, det här kunde endast gå fel..
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   lör 04 okt 2014, 19:35

"Hallå..?" Björk stannade, snabbt men smidigt. Honan vände sig om. Framför henne stod en mycket större hona. Vilken färg som klädde honans päls kunde hon inte se. Det fanns två horn på den andra individen, kanske något små. "Hej" Björks röst var lugn och mjuk men hennes kroppsspråk avslöjade inget. Men det var inte Björk medveten av alls; att hållning och ögonkontakt skulle spela någon roll. De turkosa ögonen tittade in i den andra individens, utan att veta vad det hade för betydelse. "Svårt att sova?" hon la huvudet på sne en aning. "Mardrömmar?" Tonen var fortfarande lika mjuk och lugn. 
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   sön 05 okt 2014, 16:56

Lawenya gjorde ett antydande på ett leende innan hon formade ansiktet normalt igen. "Både ja och nej är jag rädd" hon hade haft drömmar, men inte önskade eller mardrömmar utan helt oförståeliga. Samtidigt som hon vaknade ofta, mötet på snöslätten spökade för henne.

Lawenya vred huvudet för att försöka avgöra vart mammutarna befann sig, de var fortfarande långt bort men höll med stor säkerhet på att röra sig. Hennes blick lades sedan på honan framför henne, hon kunde inte avgöra utseende eller konturer speciellt väl. Ifall den främmande inte hade rört sig så hade hon inte sett den främmande, det var bara avvikelsen i naturens rörelser som hade talat om för henne. "Jag gissar att du nyligen har jagat?" hon kom att tänka på doften igen, även den hade varnat henne, men hon hade aldrig vetat om hur nära främlingen hade varit.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   mån 06 okt 2014, 08:28

Björk gick långsamt närmare honan, bara några steg sen stannade hon. "Vad handlar dina mardrömmar om?" frågade Björk, ville vara säker på att det inte var någon information som kunde vara viktig att få. Hon trodde inte den skulle vara så viktig för Numoori eller för någon flock men hon tog inga chanser. Informationen kunde bli viktig för henne i framtiden. Dock hade hon inge förhoppningar om att orden som skulle komma ut ur honan skulle bära på någon viktig information. 


Främlingens blick rörde sig bortåt, mot mörkret. Björk vände långsamt på huvudet åt de håll honan tittade åt. Blicken var fäst på honan så länge den kunde vara det innan den också kollade ut mot mörkret. 


"Jag gissar att du nyligen har jagat?" Den turkosa blicken rörde sig från mörkret till vargen framför. Björk stod stilla en stund i tystnad och tittade på honan, utan något självklar anledning. "Korrekt" sa hon till slut. Orden uttalades något hårdare än vad de gjort innan men Björk hade fortfarande neutrala tankar om honan. "Vad är ditt namn?" 
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   fre 10 okt 2014, 19:38

"Vad handlar dina mardrömmar om?"
Lawenya skakade på huvudet, hon kunde inte förklara, ville inte berätta hela historien. Kunde inte. Ingen kunde förstå, inte just nu. Kunde inte. Inte känslorna, inte hur allt var, ingen kunde förstå.

Hennes bröstkorg rörde sig sakta samtidigt som hon tog djupa andetag, hon fick inte rasa samman. Allt skull bli bra, tiden fick ta hand om såren, läka de.

"Vad är ditt namn?" 
"Lawenya" hon svarade kort samtidigt som hon försökte hålla rösten stadig, den fick inte ge vika. "Och ditt?" flera djupa andetag ledde där efter. Sakta så kände hon hur hon fick kontrollen över sig själv igen, hennes blick var fäst vid honan, men hon undvek ögonkontakt. Hon försökte fokusera på något annat, lukterna i omgivningen, ljuden. Hon kunde höra hur mammutarna rörde på sig då hon försökte måla upp en bild av de väldiga djuren. Hur de gick i en stor klunga med de små mammutarna i mitten, beskyddade ifrån alla faror i den svarta natten.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   fre 10 okt 2014, 20:31

Främlingen skakade på huvudet. Andetagen blev djupare och högre(?). Hon undvek ögonkontakt med. Alla dessa tecken, rörelser, handlingar var bara som en bild för Björk, en svart vit bild. Hon såg konturerna, färgerna, men hon kunde inte se känslorna. Inte heller blev hon nyfiken på anledningen varför honan gjort så, ändå fast Björk blivit ett frågetecken inombords. Frågetecknet var osynligt för andra individer runt henne, så som andra uttryck och känslor. Dock ville Björk fortfarande ha svar på hennes fråga; "Hm?" Ett hummade ljud lämnade henne, ville att honan skulle förklara hennes mardrömmar.

"Lawenya." Namnet verkade inte mer speciellt än någon annan individs. Namnet intresserade henne inte. "Och ditt?" Björk svarade fort: "Björk, mitt namn är Björk."


(derp)
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   lör 11 okt 2014, 14:18

"Björk, mitt namn är Björk."


Björk? En björk? Lawenya skakade oförstående på huvudet, hon kunde inte förstå.. Vem döpte sin valp efter ett träd? Hon kunde inte neka att det lät fint, men ett träd? En till skakning följde, något mer kraftig. Björk..?

"Björk.." Lawenya smakade lätt på namnet, men hon uttalade det inte så högt att den Björk skulle kunna höra ljudet. Hon hade samlat sig och behövde nu inte anstränga sig för att hålla rösten stadig. Hon sträckte en aning på sig, men inte på något utmanande eller otrevligt sätt, hennes ben började endast bli lite stela. Vindarna, speciellt om natten var något kyligare, och det var inte direkt inte den första vårdagen längre.

"Vart kommer du ifrån?" Lawenya hade ställt den första  frågan som hade kommit på. Hon ville undvika en pinsam tystnad med honan.

[Förlåt för Laws oförstående för namnet, det är fint c:]
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   tor 16 okt 2014, 07:33

Lawnya's mun rörde sig men Björk uppfattade inga ord. Förmodligen sa honan något till sig själv. Orden förblev okända för Björk men ändå fanns det inget intresse om dessa ord hos henne. 

Det slog henne att det började bli kallt att sitta stilla i kylan. Vindarna som kastades på henne blockerades inte längre av den något korta pälsen. Kroppen hade börjat darra då och då för att försöka ta upp den värmen som gått förlorad. Björk brukade inte finna sig i sådana kalla områden. Man brukade kunna hitta henne sittandes på en plats söderut i väntan på natten. Varför hon befann sig så långt norrut visste hon inte riktigt själv, förmodligen för att hon kände sig något rastlös. 


"Vart kommer du ifrån?" Björk klippte lite med öronen innan hon svarade Lawenya. "Inte härifrån" svarade hon kort. "Var kommer du ifrån, främling?" 
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   sön 19 okt 2014, 22:45

"Var kommer du ifrån, främling?"

Frågor, hemska frågor. Lawenya ville vända om, slippa alla frågor, strunta i allt. Men hon stannade, satt kvar för att inte vara oartig. Det tog mycket självdiciplin att inte utföra mer än några få rörelser i taget, endastför att inte vandra iväg. “Långt här ifrån, någon annanstans är jag rädd, inte här ifrån i alla fall” hennes kroppshållning sjönk ihop en aning, hon pratade lugnt, försökte låta vänlig, artig. Men hela hennes kroppspråk talade om att avvikelsen.

En rysning drog igenom Lawenyas kropp när de kyliga vindarna försökte tränga igenom hennes bruna päls. Den hade inte samma glans som förut, den var inte vanvårdad, men inte om skött för den delen. Lawenyas psyke var svagt för stunden, men hon hoppades och trodde - efter som att det alltid hade slutat så - att de skulle bli stadigt igen, med tiden.

“Har då några krafter?” frågan kom plötsligt, hon hade endast slängt ur sig frågan, för att byta samtalsämne. Slippa frågorna som kunde gräva allt för djupt, få henne att tänka allt för mycket. Att tänka var det sista behövde just nu.
 Den bruna blicken var fäst långt bort i fjärran, hon saknad Mikael, och inte minst Cerulean.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   mån 20 okt 2014, 07:50

Orden som beskrev honans födelse plats verkade påverka hennes kroppshållning, något som inte Björk la märke till. I alla fall inte på samma sätt. I hennes ögon såg hon bara hur musklerna inte orkade bära honans kropp. Rörelserna var lika tomma som harens rädda, snabba, skuttande steg den tog när den blev jagad av Björk. Det var en rörelse som var en i mängden. Tom. Meningslös. Ingen betydelse. 


"Har du några krafter?" Björk nickade långsamt, men inte försiktigt. Björk tog ett stort andetag, andades in the väldigt kalla luften som fick hennes strupe att krampa lite. När hon lät den gå, bli fri, kom den ut som ett varmt moln framfor henne. Björk tittade in I lawenyas ögon innan hon började visa honan. Björks kropp blinkade snabbt två gånger, blev helvit två gånger. Så vit att konturerna nästan försvann. Med ett konstigt, pipande ljud försvann honan från platsen hon befunnit sig på bara för att dyka upp bakom honan, på samma avstånd hon hade varit när hon hade suttit framför Lawenya. "Du? Har du några krafter, Lawenya?" 
Till överst på sidan Gå ner
Lawenya

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   tis 21 okt 2014, 20:06

"Du? Har du några krafter, Lawenya?"

Hon själv? Skulle hon behöva gräva i sig själv igen? Lawenyas huvud började rytmiskt röra sig från sida till sida, höger - vänster. Nej, hon kunde inte, visste inte, förstod inte.. Samtidigt som huvudet var satt i rörelse så backade hon, svansen började även smått röra på sig, men inte av glädje - välmående, utan ren förvirring. För stunden så tänkte hon inte klart, hon kunde inte, hade inte energin till det.
 Lawenya snurrade runt, satte tassarna i ett energirikt arbete,  hon började ta sig mot
 platsen i riktning mot öst, Kaiwood. “Fel, nej, fel..” hon  mumlade förvirrat orden, de  blev till
 en tjock smet av mummel, hon hörde inte vad hon själv sa,  hon upprepade endast  orden.

Värden som Lawenya kände den, eller känt den, var raserad, omgjord. Hon behövde tid för att förstå, anpassa sig. Farten ökade, mjölksyran kom, men hon kände den inte. Takten ökade ännu mer, men stegen var nästan ljudlösa när hennes mjuka tassar vidrörde marken. Musklerna arbetade, men hennes hjärna arbetade ännu hårdare, hon försökte förstå, var tvungen att förstå. Men det ändå hon behövde var… Tid.

[ Ledsen för Lawenyas tillstånd och plötsliga sinnes brytning. Men hon är endast allmänt förvirrad. Skulle gärna rolla mot dig igen c: ]
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   tor 23 okt 2014, 08:57

Björk hade väldigt svårt att tolka olika individers känslor och handlingar, speciellt ansiktsuttryck och tonfall. Trots hennes bristande kunskaper märkte hon, visste hon, att något var fel på honan. Främlingen, Lawenya, kände sig inte okej. Hennes handlingar och ord tydde på förvirring, som om hon inte kunde se skillnad på  verklighet och fantasi. Var denna honan psykiskt sjuk? Den bruna honan hade verkat så snäll och lugn trots deras korta möte. Björk la huvudet på sne,hennes ansiktsuttryck lika uttryckslös som förut. Honan snurrade runt, som om hon letade efter en stig, en väg. "Fel, nej, fel..." Den bruna individen mumlade ord. Det lät mer som om honan sa det till sig själv än till Björk. "Lawenya..." Började Björk mjukt och lugnt, försökte lugna ner främlingen men hon talade bara för döva öron(?). Hon förväntade sig inte heller att Lawnya skulle lyssna till hennes "tröstande" ord, ingen gjorde det, för att ingen kunde tolka de rätt, Björks ord var förvirrade oftast. 


Björk kunde bara se på hur honan försvann ut i mörkret och lämnade Björk ensam kvar i kylan. Den svarta honan satt kvar en lång stund och lyssnade efter Lawenyas steg och mummel tills det försvann. Och när det försvunnit satt hon fortfarande kvar tills hon började skymta solen längre bort. 


(Ja visst c: De kan ses igen! Det skulle vara intressant. : )) 


(Avslutat, om du inte vill tilläga något.)
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Dark. (Lawenya)   

Till överst på sidan Gå ner
 
Dark. (Lawenya)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari :: Eriinari-
Hoppa till: