HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Searching for.. what? (SHIVA)
Igår på 15:45 av Aziza

» Under rot och sten [P]
mån 16 apr 2018, 23:12 av Abascal

» Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
mån 16 apr 2018, 18:48 av Cry

» Se, så stolt! [Andúnë/Haqim]
sön 15 apr 2018, 20:34 av Andúnë

» Men med dig som mitt ljus [Hielo]
lör 14 apr 2018, 23:43 av Azazel

» Och utan riktning
lör 14 apr 2018, 13:36 av Azazel

» Continue [Shiva]
fre 13 apr 2018, 17:54 av Levanea

» Återskapa Lunula
ons 11 apr 2018, 23:44 av Aimar

» Adoptera syskon (designer)
tis 10 apr 2018, 14:49 av Abraxas

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Tillbaka igen [Ehfra]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Tillbaka igen [Ehfra]   sön 14 sep 2014, 17:47

Den välbekanta doften av Eldskogen slog emot honom, doften av eldens förödelse låg fortfarande kvar trots att det för alldeles för länge sedan elden härjat. Han hoppades att bara att han kunde vandra egendom Eldskogen då han inte hade lyckats med sina jakter tidigare.
Z'ev vandrade oberört fram igenom det öppna landskapet, han hade kunnat känt en svag doft av havet för bara några meter sedan. Han hoppades att han kunde hitta något vattenhål då det var någon dag sedan han druckit. Dock så fanns det chansen att de enda vatten han kunde hitta i närheten var saltvatten.
Z'ev's blick vandrade upp mot himlen, solen höll på att stiga, det var några timmar kvar tills solen skulle stå på den högsta punkten. "Water" mumlade han tyst. Det var ett av de få ord som han fortfarande yttrade på Nimorian som han hade lärt sig i sina unga dar. Samtidigt som han lärde sig Nordspråket som var det enda som han nu mera talade flytande.

Z'ev stannade och slöt ögonen, han koncentrerade sig och snart så kunde man bevittna hur en boll med vatten samlade sig från tomma intet. Hans ögonen öppnades samtidigt som han förde vattnet till munnen. "Aldrig lika gott som vatten från en bäck" konstaterade han och började röra på sig igen.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   sön 14 sep 2014, 17:57

Det var där han var, alltså!
Ehfra smög fram på ljudlösa tassar och kikade med avsmalnade ögon mellan buskagen. Den där lilla svarta hon känt vittring av i timtal, men inte lyckats sikta. Det var besynnerligt, vad han var liten! Som en kråka. Lika liten och blanksvart som den där fjäderklädda odågan som jämnt skulle sno av hennes byte. 

Osynligheten låg som en täckande mantel över henne då hon smög vidare. Hanen hade uppenbarligen vattenbändniing som förmåga, då han stannat till och höjt en boll av vatten mot munnen. Sedan hade denne fortsatt framåt igen, vilket hon själv även gjorde. Nej, detta var allt för intressent. Ett möte hon inte tänkte gå miste om. 
Utan att bry sig om att göra sig synlig skuttade hon fram, vräkte sig genom buskaget och lika skuttande tog sig fram mot den lilla svarta kråkvargen. 
"Hello!" Sade hon glatt och tassade lekfullt runt honom med blicken nyfiket fäst på hans kropps udda teckning.


Senast ändrad av Ehfra den tis 16 sep 2014, 08:19, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   sön 14 sep 2014, 18:28

Z'ev stannade tvärt samtidigt som han lutade sig bakåt och lyfte den högra tassen, någon hade hälsat. Han la all tyng på sina baktassar samtidigt som han lät blicken  vandra över landskapet. Det fanns ingen i närheten. "Hej..?" började han en aning avvaktande, han såg fortfarande inte varelsen. Spelade någon honom att spratt? Han lyfte blicken och såg mot himlen, ingen varg där. Z'ev började att dra vatten ur luften för att sedan skapa en "tråd" av svävande vatten som han spände ut en decimeter över marken för att se ifall någon trängde igenom den.

"Vem är du?" frågade han, ännu avvaktande fast ändå vänligt. "Fiende eller vän?" sa han med en mer säkerhet i rösten. Han kände sig en aning hotad då han inte  visste vem, vart eller vilka avsikter  vargen hade. Ännu utgick han från att vargen var större än honom, vilket de som han träffat i Numoori hade varit, vilket gjorde att han kände sig ännu mer hotad.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 16 sep 2014, 08:27

[Återigen har jag briljerat - glömde att Ehfra talar ENGELSKA.. alltså jag är otrolig, händer i varenda roll! xD Låtsas typ att han svarade på engelska om det är okej haha?]

Det var riktigt roande, detta.
Den lilla svarta hanen satte tassarna i marken och tvärnitade. De blå ögonen svepte uppmärksamt över området, utan att finna vad de sökte. Rösten var onekligen misstänksam då han svarade på hennes rättframma hälsning. "Hello...?"
Ehfra svarade inte utan stannade upp. En strimma vatten hade börjat framträda ur tomma intet. Hon insåg vad han försökte göra - många hade tagit till samma knep. Roat tog hon ett hopp ner i det decimetertjocka bandet. Det måste sett lustigt ut - fyra tassar som utformade sig i ytan, fyra genomskinliga tassar utan kropp.
I samma veva frågade han ännu mer avvaktande om hennes namn. Om hon var vän eller fiende. 
"Friend, of course", log hon, även fast det givetvis inte var vidare självklart. "My name is Ehfra."
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 16 sep 2014, 18:04

[Det kan vara grammatik fel gällande min engelska, men mitt sudd är mer intressant på lektionerna än självaste lektionen. .-.]

Z'ev lyckades tappa kontrollen över vattnet när han såg det plötsligt ändrade sig. "Whu..?!" började han och förstod sedan att det var främlingen som han fortfarande inte kunde se.

"Friend of course", Z'ev kände sig en aning lugnare med orden, dock så kunde främlingen ljuga, men från Z'ev synvinkel så fanns det ingen anledning.
"I'm Z'ev" svarade han kort. Han hade själv inte märkt att han pratade Nimorian för ens när han yttrat orden. Han hade inte gjort det på många år, bara lyssnat. "Please can you..?" han hade ordet på tungan men kom inte ihåg vad det hette på Nimorian. "Show you..?" det lät inte alls som ordet som han tänkte på, men han hoppades att främlingen, Ehfra, kunde förstå ändå.
Som ung hade han fått pratat Nimorian mycket och ofta och han hade haft ett mycket större ordförråd då.

"Do you want something special?" han pratade lågt då hans uttal var långt ifrån korrekt och han försökte dölja det.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 16 sep 2014, 18:27

Ehfra brydde sig inte om att svara, men flinade svagt då hon klivit ner i vattnet. Ytan darrade till då han spratt till av förvåning och gjorde ett lågmält utrop. Detta var underhållning, på hög nivå. Ehfra kände sig barnsligt road.

"Please, can you.. Show yourself?" 
Hanens röst var frågande och synnerligen tveksam till osynlighetsfenomenet. Ehfra hade alltid uppskattat sin förmåga, om inte annat var den bra att reta folk med. Hon skrattade till, ett porlande skratt och skuttade ut från vattnet. Nåja. Raganan ruskade vattnet från tassarna medan synligheten samtidigt gled tillbaka av henne, likt en filt som drogs av henne. När hon var fullt synlig vändes de klarblå ögonen och fästes forkande i den mindre hanens. Hon tog två kliv mot honom och slickade sig om högra mungipan. Den kluvna tungan for över den korta pälsen runt munnen då hon sänkte huvudet en aning. Ögonen smalnade av.

"I can't say that you're size are.. impressive."
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   ons 17 sep 2014, 20:20

Z'ev tog ett steg bakåt när honan visade sig, hon var större - mycket större än vad han var. Han med sina 55 centimeter i mankhöjd så förfärligt liten ut bredvid henne. Och sedan så la han märke till något annat - hornen och den kluvna tungan. "Hon valde inte att födas som en ragna Z'ev, hon valde det inte.." började han snabbt mumla på Nordspråk. Då han trodde och hoppades att hon inte kunde förstå vad han sa. 
Raganor hade han alltid fått lärt sig att avsky, att de var några egna som borde motas bort till den minsta delen land som de kunde leva på, ack, vissa sa till och med att de skulle utrotas. Trots att Z'ev hårt försökte att inte döma de han mötte så hade han svårt för Ehfra.

Han blev genast avbruten då han hörde hur hon talade. Han rörde lätt på örat samtidigt som han förolämpad tog ett steg bakåt. "That was not my choice" tonen av irritation i hans röst försökte han inte dölja. Han kände för att påpeka att hon själv var en ragana men bet sig i läppen samtidigt som han försökte motabort tanken.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   ons 17 sep 2014, 20:46

De blå ögonen synade noga Z'ev. Han var nästan gullig, så liten han var. Hon höjde huvudet från hans nivå igen och backade undan ett steg då han mumlade för sig skälv, något hon inte kunde förstå, blicken mjuknade sedan en aning åt hans skarpa uttalande. Det var krut i lillen, tydligen.
"T h a t was not my choice".

Ehfra skrattade till och klev i sidled ett halvt varv runt honom, betraktade den svartvita fällen. Efter en stund svarade hon honom. Svaret var neutralt i tonen, mjukt och lugnt.
"Well, yes, but you're still small like a crow!"
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tor 18 sep 2014, 20:39

Z'ev gav Ehfra en snabb blick innan han började samla vatten ur luften med endast en tanke - att släppa det på Ehfra. Han fick snabbt fram en handfull boll med vatten innan han med skicklighet placerade den över Ehfra's bakdel av huvudet och släppte den.

"One, I'm not a crow, and I don't look like one" yttrade han och kände sig nöjd. Hans svans rörde sig från den ena sidan ett par gånger innan han beslutade för att sätta sig ner. "And if I was you, I sould think about your ancestors" sa han och lät tungan snabbt glida över den svarta nosen. Innan han återigen fäste blicken på Ehfra då en lång tystnad löd, från hans sida.

"And I guess you can't speak Nordspråk?" sa han med en överlägsen ton. Han ville visa att han kunde något, trots att han var så liten, som en kråka.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   fre 19 sep 2014, 16:16

Ehfra tjöt förvånat till när plötsligt en våg av vatten forsade över hennes huvud och hoppade förbryllat undan. Hon kastade ett skarpt ögonkast på kråkan och insåg att det varit han som varit boven, innan hon ruskade på huvudet för att slå vattnet ur pälsen.

"Nasty!" Sade hon och drog lätt upp läpparna över tänderna. Hon var fortfarande lugn, men kråkan höll på att gå över gränsen. Han var irriterande, där där lilla. men än då tänkte hon inte låta sig retas - och sänkte långsamt överläppen över tänderna igen. 
"And if I was you, I should think of you're ancestors.. And I guess you can't speak Nordspråk?"


Blicken hårdnade genast. Örnen vreds bakåt och huvudet sänktes i hans nivå då hon tog ett långsamt steg framåt. Det han sade om språket berörde henne föga, men att håna Raganorna? En morrning steg ur strupen då hon tog ytterligare ett steg framåt.
"Stupid, aren't you?" Hon drog tungan över högra mungipan. "You should watch your words, tiny. I have stantlers for a reason.. Maybe I should use them." Ehfra blev sällan arg, men hon skulle försvara Raganorna till döden. Medans hon talade, körde hon långsamt upp hornen under halsgropen på honom. Morrningen fortsatte höjas och stiga i höjd medan sekunderna tickade förbi.
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   mån 22 sep 2014, 21:25

Z'ev hade ett litet flin inom sig, han njöt av att kunna kontrollera vattnet. Trots att han visste att ifall hans far skulle se honom så skulle han få en rejäl utskällning, men vissa tillfällen var han tvungen att utnyttja fullt ut. 


"Stupid aren't you?"
Z'ev var snabb med att dra sig undan, han såg sig kort över skuldrorna och sedan på Ehfra. "I not stupid my dear.." började han sakta, för att sedan välja sina ord noga. "The most of us know abput the Raganorna and you don't do it better" han kände hur modet sakta började försvinna och han ville gärna bara vända sig om och springa, men hans stod kvar. "Ehfra, think about it" hans  röst var så låg att han nästan mumlade. Han ville inte att hon skulle höra hans rädsla, då han var rädd för att hon skulle utnyttja  den.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   mån 22 sep 2014, 21:37

Ehfra fnös inombords då hon höjde ena ögonbrynet. Hornen pressade hon upp ännu en liten bit mot den mjuka huden under hans haka. Korpskit, var vad han var. Patetisk. Liten och kaxig. More bark than bite.
Öronen spelade stelt på huvudet då hon lyssnade på hans ord, även fast förolämpningarna låg inbäddade i varenda ord. Det rann av henne som vatten. Faktum var att hon inte kunde bry sig mindre. Men hon var mån om sin ras, sina gener - och var stolt över dem. Horn är bättre än inga horn, både till försvar och (hennes fåfänga talade) utseende.
Läpparna drogs återigen upp över tänderna och blottade de benvita spetsarna. Hon backade ett halvt steg och spände blicken i hans ögon. Rätade på sig och sträckte sig till sin fulla längd.

"Your pathetic little rat", väste rösten mellan sammanflätade käkar. "I sayin' it again. Whatch. Your. Words."
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   mån 22 sep 2014, 21:48

Z'ev backade förvånat. "I'm not a rat!" utbrast han innan han kort skakade på huvudet. Han kunde inte förstå varför hon kallat honom för råtta, kråka var en sak, men råtta något helt annat. Sedan han varit liten och stött på en stor och läbbig råtta så hade han sett med avsky på de. 

"Ehfra please, I'm so sorry" började han sakta och försökte söka någon sorts ögonkontakt. Han såg inte någon annan utväg ur situationen, skulle han fly så skulle hon förmodligen komma ikapp. Skulle han på något - omöjligt -  vis lyckas smita iväg utan att hon märkte något så skulle hon förmodligen komma efter, osynlig. Och en strid var det inte på tal om då han skulle förlora utan att ens blinka. "Let me go and you will never, I relly mean never see me agian" hans röst hade nu total brustit. Allt hänge på vad Ehfra tog för beslut.

[Det är smått roande att se hur detta har eskalerat, och så kom jag på en del som skulle vara med i Z'ev's historia med en råtta stor råtta. Dock s har jag råttor men, men.. Ehfra får även avreagera sig på Z'ev, ta en bit av hans öra. Dock inte förstora skador. c:]
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   mån 22 sep 2014, 22:28

Morrningen steg ur strupen, då hon såg hur Z'evs mod långsamt bröts ner. Trots allt var deras storleksskillnad drastiskt och om det blev en fight, så.. Var inte den svartvita hanen den som skulle komma vinnande ut.

Ehfra var aldrig den som stred, i verkligheten var hon en mycket fredlig varelse. Att slåss som en idiot var aldrig något hon eftersträvade, och inte heller att vinna status. Men han hade gått över gränsen med råge. Att förolämpa raganorna var ingenting hon tog lätt på.
Hon lyssnade bara med ett halvt öra å hans ord om nåd. Han skulle bestraffas, om än inte mycket hårdare än en moder till sin valp.. Måhända en del mer.

"Shut up!" Röster var likt en pisksnärt i luften. Ögonen brann av ilska, som annars var så vänskapliga. Ett hotfullt steg togs mot honom, med ormtungan löpande mellan framtänderna. 
Sekunden senare tog hon ett språng framåt, högg tag i den mindre hanen och tryckte ner honom i marken med magen uppåt. Det smakade metalliskt av blod i munnen, men hon var noga med att inte skada honom mer än han förtjänade.
Greppet hårdare långsamt då örats brosk klyvdes. Så höll hon honom i ett järngrepp medan minuterna tickade fram. "Do you still dislike Raganas?"
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 23 sep 2014, 15:24

Z'ev kände sig liten, så otroligt liten. Han slöt ögonen och drog upp frambenen och hoppades att han skulle klara sig ur situationen levande.

"Do you still dislike Raganas?"


Han tänkte till en början röra på huvudet men kände greppet om hans öra. "No I had never done" hans röst var ynklig och svag, men ändå tillräckligt stark för att vargar nära honom skulle öra den. "It's a misunderstand" han svalde hårt. "All of it" lade han sedan till, ännu ynkligare.
Bilder, minnen och ord rusade förbi i hans huvud, han ville dö lugn, ifall han nu skulle dö. Han hade sedan han var valp trott att han skulle dö av ålder, inte så här. Han hade sett nästan allt han ville se, nästan allt. "Snälla.." mumlade han tyst, mycket tyst. "You vill never see me agian, i promise" han kände hur även hoppet sakta började rinna ur honom.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 23 sep 2014, 15:39

Z'ev fortsatte enträget, allt mer pipande, att be om nåd ifrån hennes hårda behandling. Ehfra kom sig inte för annat än att sucka, och dra tungan långt upp i gommen för att slippa den vidriga smaken. Han verkade helt inställt på att hon skulle.. döda, honom. Nej, det skulle hon aldrig göra - om det inte varit i mot andra skyddande ändamål.

Trots det, tyckte hon att kråkan förtjänade den tillfälliga smärtan. Under tystnad tickade minuterna fram och den lilla svarta vargen tedde sig allt mer uppgiven. Då fem minuter efter att hennes någorlunda (eller åtminstone relativt milda) milda attack skett så släppte hon taget. Hon höjde huvudet en bit ovanför hans och spände blicken i honom.

"NEVER, underestimate my kind, little one." 
En lätt morrning vibrerade strupen innan hon blev osynlig och försvann in mellan de förbrända träden.
Till överst på sidan Gå ner
Z'ev

avatar

Spelas av : Saltwater

InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   tis 23 sep 2014, 18:06

Z'ev väntade flera minuter innan han sakta reste sig upp han såg sig om, rädd för att fortfarande vara iakttagen. Det gick flera minuter innan något hände och han beslutade sig för att ge sig av. "Thanks" yttrade han, med något starkare ton i rösten än innan. Sedan styrde han tassarna in mellan träden för att försvinna.

Hela händelsen fick honom att springa otroligt snabbt, så snabbt som han aldrig sprungit förut. Han kastade blickar omkring sig, då rädslan av att hon skulle följa efter var stark vilket fick honom att pressa upp farten ännu mer.

[Avslutat antar jag? :3]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Tillbaka igen [Ehfra]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Tillbaka igen [Ehfra]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eldskogen-
Hoppa till: