HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Yo Devils!
Idag på 1:40 pm av Azazel

» Dedboi
Idag på 10:42 am av Dominus

» Vindarna av vinter [Exopuss]
Idag på 4:23 am av Malphas

» Asså förlåt
Idag på 1:00 am av Silas

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
Idag på 12:20 am av Murg

» När timglaset rinner ut
fre dec 14, 2018 12:24 am av Åskvilja

» [Avslutat] Namnändring (typ)
ons dec 12, 2018 12:55 am av Nakada

» [Avslutat] NY titel
tis dec 11, 2018 11:34 am av Yargol

» När dimman lättar
sön dec 09, 2018 11:58 am av Figaro

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 5 gäster.

Yargol

Flest användare online samtidigt: 70, den tor feb 09, 2017 9:30 pm
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor aug 30, 2018 1:15 am av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis apr 10, 2018 6:04 pm av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Nostalgic. (Ehfra)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Nostalgic. (Ehfra)   ons aug 27, 2014 5:46 pm

De stora vingarna slog ihop och sköt Cry ännu högre upp i luften. Långt bakom sig fanns den gröna Numoorislätten som han lämnat. Han vände lite på huvudet och kunde se hur det gröna sprede ut sig långt bakom honom. Djuren kunde man knappast se, de var bara små prickar. Synen gav honom en nostalgisk känsla. Han undrade om han någonsin skulle få återvända till den öppna marken. "Oh du gröna mark. Oh du långa gräs. Skada dig inte. Vänta på mig." tänkte hanen. Han gillade slätten. Det var så öppet, han var så fri. Det var fullt av liv. Olika sorters individer hade befunnit sig på slätten; Olika färger och former, olika arter. Entusiastiska. Skeptiska. Optimistiska. Pessimistiska. Glada. Ledsna. Goda. Onda. Det var underbart. Det hade varit som att befinna sig på en regnbåge. Det var inte heller några träd som stoppade hans vingar att breda ut sig. Cry kunde hoppa runt fritt, flyga. Men nu försvann han längre och längre ifrån paradiset. Fast han var dock något glad, och han log. Han kom närmare och närmare kunskapen han sökte efter och han skulle få upptäcka ett nytt område på denna främmande ö; Numoori. 


Gräset, det gröna, var nu helt borta. Svalare vindar började leka med hans päls. Träden kom och gömde marken. Han tittade ner på ett främmande området, efter en plats att landa på. En plats där träden vek undan och visade gräset. Han kunde inte hitta någon så han valde att landa i ett träd som hans instinkter tyckte såg starkt ut. Trädet skulle förmodligen hålla för albino vargen som var väldigt lätt och smal. 


De skära vingarna brede ut sig, fångade luften, och bromsade in Cry. Långsamt och elegant landade han i träden. De små tassarna fick ett bra grep på en gren innan han sedan började mindre elegant klättra nedåt. 


Den vita kroppen dunsade ner på marken. Grenar knäcktes och fick djur att fly från Cry. Det hade varit ganska svårt att gå ned från trädet med hans vingar, ändå fast han hade tryckt dem mot hans kropp. Han ruskade på sig lite, brede ut vingarna lite samtidigt, för att ruska av sig löven och grenarna som samlats i hans tunna päls. Efter rörelserna var allt tyst och han stod still. Lät de synskadade ögonen utforska miljön runt honom innan hans känselspröt började röra på sig i luften för att ge honom den bild hans ögon inte kunde ge honom.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   ons aug 27, 2014 7:52 pm

Ehfra hade alltid tagit för vana att bli osynlig när hon sov. Visserligen drog det kraft från hennes reserver vilket alltid var en risk, men hon var så invand med sin förmåga att den drog så pass lite styrka att den kunde livnära sig på sparlågan hennes kropp gick på under vilan. Det gav henne en trygghet, att ingen visste vart hon befann sig annat än på doften. 

Det var under just en sådan vila hon väcktes av ett brak ovanför henne. Med ett ryck spärrade den unga honan upp ögonen, kastade sig upp på benen och stirrade storögd omkring sig. Ljudet hade varit likt trä som rämnade, och inte undra på - blicken fästes i en ljus gestalt några meter bort. En svag pust av lättnad undslapp de mörka läpparna. Det var bara en varghane som landat olycklig, med döma av löven i hans päls.

Synligheten gled tillbaka från henne likt en slöja, då hon tog till orda, fortfarande något skakad av det abrupta uppvaknandet;
"Oh my god, you scared me!"
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   tor aug 28, 2014 2:50 pm

Helt plötsligt tonade en hona upp framför honom. Cry, som var oförberedd, ryckte till lite. Hans förvånade uttryck blev snart vänligt med ett leende. "Oh, I am sorry, ma'am" Sa ha vänligt och sänkte huvudet en aning i en bugning. 


"Can you please tell me where I am?" frågade han samtidigt som han höjde huvudet. De rosa känsel spröten viftade otåligt i luften, nyfikna. Han kunde se att de var i en glänta, i en svart vit, lite suddig, bild som kom upp i hans huvud från känselspröten. Hans vänstra känselspröt började snudda försiktigt vid marken, men vågade inte riktigt nudda den. Än så var marken inte täckt med löv och den var frisk. Förmodligen var det sensommar i Numoori. Vindarna började bli svala. Nätterna längre, dagarna kortare. Men solen lyckades visa sig. Cry hade också upptäckt att det hade blivit fler regn stormar vilket också var ett tecken på att hösten snart skulle besöka varelserna som befann sig på halvön. 


Samtidigt som känselspröten upptäckte omgivningen instinktivt vände han sig mot honan. "I'm sorry if you mind me asking but what's your name?" Så fort frågan lämnat Cry's proportionerligt lilla mun sträkte sig känselspröten blygt närmare honan. De var inte så nära henne. Det var som om de var blyga, vaksamma. De längtade att få röra vid individens päls men vågade inte vara oförskämda. Som om de hade en egen hjärna, som om dessa två var tvillingar och två individer.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   tor aug 28, 2014 4:10 pm

Albinohanen ryckte till och såg förskräckt på henne, innan anletsdragen mjuknade och ett leende trädde fram på hans rosatonade läppar. Ehfra såg vaksamt på honom i någon sekund, innan de stela musklerna slappnade av. En gäspning bröt upp hennes ansikte, fortfarande trött och avtrubbad, för att sedan smälla ihop käkarna med ett hårt ljud.

"Oh, I am sorry, ma'am." En dämpad bugning följde.
Vältalig, ser man på! Och det Numorianska språket kunde han också. Det var hopplöst att försöka göra sig förstådd med vargar som bara kunde det där märkliga språket, som för de hette "Nordspråket". Hur nu det uttalades, kunde hon aldrig förstå.

"No, no.. It's fine." Ehfra log svagt, vred fram öronen och tog ett steg mot honom. Det var då hon lade märke till spröten framme vid hans nos. De var som två minimerade tentakler, som vred och slingrade sig i luften. Det såg ut som två maskar. Äckligt, men fascinerande. Det betydde alltså att.. Tiken slängde en blick mot hans ögon. De var märkligt tomma, men inte döda. Det verkade som att hans syn var nedsatt. Blind var han dock inte, det begrep hon åtminstone. Annars hade han aldrig kunnat landa i trädet, eller flyga alls.

"Can you please tell me where I am?"
Ehfra nickade svagt medan hans huvud höjdes upp igen, mest åt sig själv. "Yes. This is Kaiwood. Usually, my knowledge of this forest isn't so big.. I'm just a stranger here."
Hon tystnade, såg nyfiket på de ringlande spröten. Misstroget såg hon på de två fenomenen då de sträckte sig mot henne, som om de vore nyfikna på hennes existens. Kunde han styra dem själv.. En fråga avbröt hennes tankegångar.
"I am Ehfra." Svaret var enkelt, kort. 

[Min engelska är lite derp]
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   tor aug 28, 2014 8:03 pm

"No, no... It's fine" Ett svagt leende klädde tikens läppar.  Öronen vändes mot honom, och hans öron gjorde samma sak; vändes mot den individ han ville lära känna. 


Hans syn var inte så bra, men tillräckligt bra för att see vart hennes blick vandrade. Upp till hans usla ögon. Han log sorgset samtidigt som han fantiserade om den syn hon såg; Ett missfoster. Nästan pupillösa ögon, bara i lila och rosa nyanser. Ögonen var stora så det var svårt att missa en liten, grotesk detalj. Dessutom hjälpte det inte så mycket att två spröt som såg ut som maskar satt fast på hans ansikte. Ännu groteskare var att de faktiskt rörde på sig, i konstiga rörelse. Rörelserna var oförutsägbara. Cry log mjukt och en aning sorgset. Nästan som om hanen ursäktade för den synen hon behövde se. Ursäktade för hans handikapp och utseende. 


"Yes. This is Kaiwood" Han nickade långsamt samtidigt som han lyssnade på tikens ord. "Hm" De oanvändbara ögonen smalnade. "Kaiwood" Cry upprepade namnet. Lät tungan smeka bokstäverna med omsorg. Sedan koncentrerade han sig; ögonbrynen bildade ett V och han fick ett mycket allvarligt ansiktsuttryck. Hanen letade i hans huvud; Hade han varit här förut? Hade han hört namnet förut? Han trodde att han kände en vag känsla av ihågkommande men han var för osäker. Drakvargen hade förmodligen inte varit här tidigare. Tankarna lämnade hans huvud lika fort som dom kommit. Ögonbrynen slappnade av och ögonen mjuknade. Ett leende klädde ännu en gång hans läppar.


Tikens blick tittade på hans spröt, hans missbildning. Förmodligen var hon bara nyfiken men det hade han svårt att avgöra. "Oh um..." började han vänligt, leendes. "These two don't mind you, do they?" frågade han, rädd att hans känselspröt var för groteska för hennes smak. "I use these to see. Or at least better" förklarade han med något ursäktande ton, men den var fortfarande lugn och vänlig.


"I am Cry" Hanen avslutade han babbel med en presentation. "I am searching after knowledge and the memory that I lost. Tell me, Ehfra, what are you searching for?"
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   fre aug 29, 2014 4:00 pm

"Kaiwood.." 
Den något yngre hanen upprepade långsamt bokstaveringarna och rynkade ögonbrynen. Som om han funderade över något. Hade han varit här förr, utan att.. Ja, veta om det? Den andre tedde sig allt mer mystisk. Speciellt de där spröten, som fortsatte vrida sig vid hans nos.
Pinsamt nog, märkte han hennes stirrade en stund därefter.

"Oh, um.. These two don't mind you, do they? I use thses to see, or at least better."
Ehfra slet kvickt blicken från dem och vred skamset bak öronen. Leendet var usäktande.
"I'm sorry!" Hon slickade sig om nosen. 
"It wasn't my meaning to stare! I just.. Well.. I have never seen something like that. I'm just curious."
Ehfra lystrade till hans namn, nickade svagt och tog ett steg åt sidan. När hon hörde vad han sökte efter så höjde hon huvudet. Hade han tappat minnet? 
"How.." Nej, det var en dum fråga. Hur skulle han kunna minnas hur det gick till? Hon ruskade på huvudet, och svarade istället på hans andra fråga.
"I'm searching for nothing. I just travelling."


[sämssst]
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   fre aug 29, 2014 7:04 pm

Ehfra's ögon vek sig mot hennes nacke samtidigt som hennes nyfikna blick slets ifrån hans känselspröt. Han la sitt huvud på sidan. De synskadade ögonen smalnade en aning; de såg avslappnade och vänliga ut. Inget leende klädde hans mun men hans utseende såg fortfarande vänligt ut men också en aning mystiskt. "I'm sorry!" Utbrast honan. "It wasn't my meaning to stare! I just.. Well.. I have never seen something like that. I'm just curious." Leendet kom upp igen, klädde de rosa läpparna som knappast var synliga. "It's okay, I don't mind. Actually, I am flattered" sa drakvargen ärligt men behöll fortfarande den mucka tonen. 
De rosa känselspröten vågade sig ännu närmare honan som än bara var en främling. Eller mer. Faktum var att han nog skulle viljat ha kallat henne bekant. Försiktigt snuddade ett av spröten hennes päls, smekte den försiktigt. Sedan vågade sig det andra sprötet fram. Det var en mjuk och välkomnande känsla. Varm och bekväm kände han sig. Han gick närmare henne, långsamt och försiktigt, så att känselspröten kunde utforska mer. De rörde sig över hennes öron, omringade dem. Trasslade in sig i hennes horn som inte var helt olika hans som fanns på hans huvud. Blicken var fäst över Ehfra, på ett träd. Den var mycket tommare nu än vad den hade varit förut. För första gången i hans liv kände han sig verkligen blind, han kunde verkligen inte se något med hans ögon; för att han fokuserade bara på den bilden som spröten gav av Ehfra. Färgerna kunde han inte se, men allt annat, alla hennes detaljer och former, kunde han se. Han kunde inte minnas att han fått gå så nära en varg och undersöka den och se den och det var helt... magiskt. 


"How" orden slängde Cry ut ur blicken som känselspröten gav honom. Ögonen kunde se konturer till viss mån, samt färger. 
Spröten gav inte längre samma skarpa bild och de drog sig tillbaka. De hängde avslappnade, livlösa, jämte hans sidor. 
Återigen klädde ett litet mjukt leende hans läppar som hade försvunnit då hans känselspröt utforskat; han hade haft munnen något öppet. 


Ett skratt bullrade inom honom, mjukt och varmt, som en unge. Han förstod vad Ehfra skulle fråga honom, han skulle också frågat honom det han själv ändå fast det var en fråga som inte kunde besvaras. 


"I'm searching for nothing. I just traveling."

"Traveling?" Cry upprepade hennes ord. "Why are you traveling then?"
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   fre aug 29, 2014 7:37 pm

Ehfra blev lättad då hanen inte verkade ha tagit illa vid av hennes stirrande. Det hade varit mycket onödigt gjort av henne isåfall - det var alltid en sak hon hållit fast vid. Varför vara ovän, när man kunde vara.. Ja, vän?
"It's okay, I don't mind. Actually, I'm flattered."
Ett svagt leende spred sig på henne läppar, men slocknade snart då känselspröten sakta började röra på sig. Långsamt, väldigt långsamt, sträckte de sig upp i luften och slingrade sig sävling genom den - mot henne. En misstänksam glimt dök upp i de blå ögonen då spröten fortsatte röra sig fram mot henne. Musklerna spändes, och likt en stenstaty stod hon då det ena snuddade vid hennes päls. Ehfra ryckte till som på reflex, som att hon var rädd att få en elektrisk stöt eller något, men ingenting hände. Musklerna slappnade av en aning, men inte till fullo, då även det andra sprötet började röra sig mot henne. De rörde vid den trefärgade pälsen, innan de (hur dumt det än lät) verkade ha vunnits av nyfikenheten och slingrade sig upp för hennes hals. Sedan fortsatte de två känselorganen uppför hornen, slingrade sig runt dem i oregelbunda mönster, för att sedan fortsätta över öronen och nosryggen. Det var då hon insåg vad han gjorde - han såg.
Drakvargen rörde sig några steg närmare, för att kunna nå bättre. Plötsligt klarnade hans plötsligt tomma blick, och spröten drog sig tillbaka till honom. Hon drog ett djupt andetag, insett han hon hållit andan. Fortfarande hade hon varit lite tveksam.

"Why are you travelling then?" 
Hanens röst var tydlig i den tysta omgivningen.
Fortfarande lite ställd av undersökningen svalde hon och svarade: 
"I don't know. I wanted to.. Discover the world."
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   lör aug 30, 2014 10:21 am

Han såg hur Ehfra svalde innan orden lämnade hennes ord. Hur strupen rörde sig under skinnet. Ännu en gång bilade ögonbrynen ett bekymrat V och leendet försvann. Hanen blev bekymrad igen. Hade honan blivit rädd? Hade hon konstiga tankar om honom? "I'm sorry but... Are you okay?" frågade han, denna gån var hans röst inte så mjuk, mer allvarlig.


"Discover the world? Oh. Where are you heading then?" blygsamt försökte han hålla konversationen vid liv. Försökte gott göra hans duma handlingar och rörelser. Ännu var det bara en hypotes, ingen fakta, men tanken att denna snälla hona skulle ogilla honom fick honom att rysa.


(Dåligt :c sorriiiii)
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   lör aug 30, 2014 1:20 pm

"Discover the world? Oh, where are you heading then?"
Ehfra höjde skuldrorna en aning och sänkte dem sedan igen i en undrande gest. Hon visste inte riktigt. Det var svårt, då hon inte kände till någonting annat än vad hon redan sett - och det var inte mycket.
"I.. I don't know", mumlade hon bara och vred långsamt fram öronen mot Cry. Ett märkligt uttryck spred sig plötsligt över hans blekvita ansikte, huden runt ögonen spändes en aning och ögonen blev allvarliga.

"I'm sorry, but.. are you okay?"
Hanens fråga fick henne att ruska på huvudet. 
"No.. I mean, yes! I'm just a little bit.." Sökte efter rätt ord. Bet sig lätt i den groteska tungan.
"Surprised", andades hon till slut och lät ett mjukt leende iklä läpparna. Det fanns inget bättre passande ord än det - överraskad.
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   mån sep 01, 2014 7:17 pm

"You don't know?" upprepade Cry. "Do you know where you are heading? South? West?" frågade han och log lite på slutet, visade att han fortfarande var fredlig.


"Surprised?" Ännu en gång upprepade en pigment lösa hanen hennes ord. Han log ursäktade en gång till. De rosa ögonen såg något sorgsna ut, ursäktande, men vänliga. "I am sorry,I lost myself." Mjukt skrattade han, lågt. "It won't happen again, I assure you" Rösten var lugnande, men långsamt och försiktigt ökade lekfullheten. 


"Tell me a little more about yourself, please"
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   mån sep 01, 2014 7:35 pm

Cry ursäktade sig för att ha tappat sig själv. Hon skakade bara på huvudet, han behövde inte ursäkta sig. Det var snarare en tjänst hon gjorde honom, kunde han inte se så ville hon åtminstone kunna ge honom illusionen av att göra det, illusionen känselspröten gav honom.
"It's fine." Sade hon bara och tog ett steg framåt mot honom. Hon hade inte kunnat svara på vart hon var på väg, så även fast detta var knapphändigt var det åtminstone ett svar.

"Tell me about yourself, please", sa den albinogenetiske hanen. Ehfra kunde inte urskilja hans tonfall, men hon valde att göra honom till lags. Hon gillade honom, trots incidenten med spröten.


"I don't know if I am that interesting type of wolf", började raganan med ett snett leende i det feminina ansiktet. "I was born in the Northern forest, lived there with my family in twenty years before I choosed to leave my homelands behind me. I wanted to se what the other parts of Numoori had to see. I wandered trought the mountans for about five years, but since then, I've been around here for a while."
Ehfra betraktade den andre, sen bröt ansiktet upp i ett busigt leende. "You hear, nothing special!"
Till överst på sidan Gå ner
Cry

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   tis sep 02, 2014 7:07 pm

-I don't know if I am that interesting type of wolf.
-Let me decide that. Sa han lugnande och log, väntade på att ord skulle försvinna ur hennes ord för att sedan bli en del av vindens sus. 


Han lyssnade noggrant på hennes ord. intresserad i hennes berättelse. Honan verkade själv inte tycka att den var särkilt intressant. Cry höll inte med. Orden som föll ur hennes ord, orden som tungan formade, lockade honom. Det gjorde honom mer törstig av historier och kunskap. 


Historian om hennes liv var på något sätt glad och det gjorde honom avslappnad. Synd att han inte kunde komma ihåg sin egen. 


"You hear, nothing special!" Cry skrattade mjukt.
"I disagree" började han, lågt. "I found it very interesting and special. I haven't heard anything like it before. Thank you" Ändå fast ett leende klädde hans läppar var hans röst allvarlig. 


"Well, Ehfra, it was nice to meet you. However, I do not have anymore questions. And when my answers disappear, so do my words and this conversation. It was nice to meet you, I hope we'll meet again even though there's a big possibility that we won't" Han bugade en sista gång med huvudet innan han väntade på hennes ord.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   tis sep 02, 2014 7:20 pm

Det var värst vad alla var imponerade av hennes historia. Å andra sidan, var det inte många vargar i Numoori som faktiskt haft en bra, lätt uppväxt. Sorgligt, men sant. Hon tänkte tillbaka på Xerxes, vad han sagt. Där var det mord, bråk och kaos. Ehfra kunde inte riktigt sätta sig in i saken då hon aldrig hamnat i en sådan situation. Men lika svårt som det var, var det synd att Cry ville vandra vidare. Hon gillade hans sällskap, dels för att han var mystisk - vilket hon gillade, dels för att hon inte gillade att vara ensam. Det var tråkigt. Enformigt.

"Well, I think you're right... I should keep going, too." Hon puffade till honom på skuldran. "And until our next meeting - try not to wake any moore wolves!" Rösten var retsam då hon backade undan med ett lätt skratt. Honan såg sig om, lokaliserade solen och hittade sin föregående riktning som hon hållit innan hon sovit. "Goodbye, Cry!"
Ehfra lämnade albinon bakom sig i en rask trav.

]Avslutat om du inte har något att tillägga!]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Nostalgic. (Ehfra)   

Till överst på sidan Gå ner
 
Nostalgic. (Ehfra)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Kaiwood-
Hoppa till: