HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Asså förlåt
Idag på 13:54 av Yargol

» Yo Devils!
Idag på 13:40 av Azazel

» Dedboi
Idag på 10:42 av Dominus

» Vindarna av vinter [Exopuss]
Idag på 04:23 av Malphas

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
Idag på 00:20 av Murg

» När timglaset rinner ut
fre 14 dec 2018, 00:24 av Åskvilja

» [Avslutat] Namnändring (typ)
ons 12 dec 2018, 00:55 av Nakada

» [Avslutat] NY titel
tis 11 dec 2018, 11:34 av Yargol

» När dimman lättar
sön 09 dec 2018, 11:58 av Figaro

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Delshay, Yargol

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Youth [Thalion]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Youth [Thalion]   tis 26 aug 2014, 19:49

Ehfra slickade sig tankfullt om nosen och lät blicken fara över det lummiga området. Kaiwood. Hon hade inte besökt platsen, alls, annat än att föräldrarna en gång som valp berättat om den för henne. De hade passerat den i sin resa mot Nordan, månaderna innan hon kom till världen. Det kändes på ett sätt konstigt, som om hon redan varit där. Måhända att den var lik Nordanskogen, eller något undermedvetet fött ur berättelsen om sina föräldras resa.

Med en lätt fnysning sänkte den unga Raganan huvudet mot marken och drog in dess obekanta dofter, för att sedan fortsätta framåt igen. De finlemmade benen rörde sig smidigt över det ojämna underlaget bestående av mossa, sten, gräs och sega växter. De tätt växande träden gjorde att luften stod stilla, vilket fick luften att kännas en aning kvav - förmodligen en efterverkan av åskovädret som hållit sig tills nu. 

Ehfra tog ett smidigt skutt upp för en upphöjning av gräs och jord, stannade till och ruskade på kroppen för att sedan med glädjen i steget trava vidare genom det okända Kaiwood.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion
Utvandrad
avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   lör 06 sep 2014, 22:24

Mullret hade avtagit, och nu var endast den grådaskiga himmelen det kvarliggande tecknet på åskovädret. Thalion hade inget problem med stormande skyar, och hade inte alls hindrats av det hotfulla dånen och de förgrenade blixtarna. Om än han kunde minnas sina föräldrars stilla varning i bakhuvudet, så hade han väl alltid vare lite tvärtemot. Dels för att han hatade att bli tillsagd, och del för att han gillade att känna friheten han hade när han kunde göra som han själv ville. Utan sina föräldrars stränga ordar, eller sin systers dömande blickar. Tankarna på hans syster fick honom att tänka på den dagen de skiljts åt i Lövskogen - innan branden. Länge hade passerat, och nu var hösten på väg in över landet. Om än han inte saknade henne, undrade han tyst vart hon befann sig. 

Det var vindstilla i den dunkla skogen. Det gjorde att han kände sig en aning blind. Luktsinnet spelade en stor roll för honom, och säkerligen för många andra vargar. Utan det kändes det omöjligt att kunna förutse vad han skulle möta - synen räckte bara viss långt.

Precis som förväntat, så tornade sig en gestalt upp längre bort i skuggan av de brokiga trädpelarna. Genast gjorde hannen halt, chockad över den plötsliga silhuetten. Hannen vädrade lite i luften, men förgäves - inte ens en vindpust verkade dra igenom skogens vrår. Osäkert tog han några steg framåt. Konturer av horn började uppenbara sig, och genast slog hans hjärta hårt. Var det Thayala? Nej. Det fick det inte. Han ville inte möta henne.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   lör 06 sep 2014, 22:32

Ehfra tvärnitade så jorden sprätte runt tassarna då en brun varg plötsligt syntes framför honom. Denne hade stannat, och tittade storögt på henne. En hane, klädd i toner av brunt med ljusare ögon, något lägre över skuldrorna än henne trots att de till synes verkade vara ungefär jämnåriga att döma av hans maskulint kryddade doft.

Den häpna minen förändrades långsamt till ett leende, innan det återigen försvann. Blicken hade vandrat upp för hans ansikte - och siktat de två rådjurshornen uppe på hjässan. Ögonbrynen höjdes förvånat. Leendet återkom, medan svansen prövande började svepa bakom henne. En Ragana, igen? Lyckan log sannerligen mot henne under den här delen av genomresan.


"Hello!" Utbrast hon glatt och tog ett nyfiket steg framåt. Ögonen vandrade återigen upp mot hans horn, och leendet breddades ytterligare, nådde de blå, alerta ögonen. "Who are you? I'm Ehfra."
Till överst på sidan Gå ner
Thalion
Utvandrad
avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   ons 10 sep 2014, 16:42

En melodisk röst nådde hans öron, och de klippte instinktivt till. Det var inte rösten av Thayala, eller hennes tungomål. Osäkert vred han lite på huvudet. Vad talade denne? Prövande tog han några steg framåt, så han kunde se främlingen tydligt. De båda hade horn, men de verkade inte tala samma språk.
"U-ursäkta? Jag förstår inte..." svarade han lite ursäktande. Samtidigt var han lättad över att det inte var Thayala, så han andades ut ett tungt andetag.
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   ons 10 sep 2014, 17:37

Men hur typisk kunde en situation bli? Ehfra vred öronen bakåt och särrade lätt på käkarna i en uppgiven min. Nu var det andra gången det hände - första gången hade varit med den där hanen med fjäderklädd hals. Detta var helt omöjligt.

"Oh.." Stötte hon ut och ruskade på huvudet. Lika lite som han verkade förstå, förstod hon. Vad var det för ett hopplöst språk han talade? Var det vad som kallades Nordspråket (med bokstaven hon inte kunde uttala) eller något annat?
Återigen var hon iallafall fångad i fällan. Men å andra sidan - vem behövde tala? Ehfra hade ofta använt kroppsspråket som valp då hon varit föga sällskaplig i tidig ålder.

De blå ögonen vilade på den brunklädde hanen. Hon vred långsamt de svartbruna öronen framåt och log ett snett leende, lätt osäkert med ett lika osäkert skratt. Hur löste man detta utan det grundliga vargaspråket?
Svansen vevade långsamt till bakom henne då hon tog ett steg framåt med lätt lyftat huvud.
"Hej"
Till överst på sidan Gå ner
Thalion
Utvandrad
avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   tor 11 sep 2014, 01:48

Främlingen utstötte ett något chockat läte. Thalion insåg med ens att de var särade i tungomål. Aldrig tidigare hade han mött det problemet, vilket både var intrigerande och avskräckande. Det skulle bli en utmaning att lära känna denna varginna, som annars var en barnlek om man hade talet till sin förmån. Men kanske var hela situationen, och dess ovanlighet, som gjorde att han kände sig mer intresserad och manad till att stanna.

Ett leende breddade sig på hans läppar, och svansen började lugnt men gladlynt veva bakom hans bakben. Som hälsning nickade han något djupare än vanligt. 
"Thalion." sade han, och sänkte återigen det hornkrönta huvudet i en lätt nickning. Han var osäker på om honan förstått hinten, och att Thalion var hans namn, men han hoppades. Svansen höll fortfarande samma takt bakom honom, och han såg något uppmanande på henne, som att han frågat något.
Vad är ditt namn?
Till överst på sidan Gå ner
Ehfra

avatar

Spelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   sön 14 sep 2014, 17:10

Detta var sannerligen intressant. Kanske kunde de lyckas kommunicera ordentligt ändå? Dessa språk hit och dit - det var hopplöst ibland. 

"Thalion", sade den andre plötsligt och vevade med svansen bakom sig. Ehfra rynkade ögonbrynen en aning, innan hon förstod vinken och anletet sprack upp i ett vänligt leende.
"Ehfra", upprepade hon och synade noga den andre. Nosen vibrerade lätt mot dofterna han omedvetet förde med sig. Han doftade skog, barr, jord. Hade han levat i dessa skogar länge, tro? Det verkade onekligen så.. Men dofter hade mången gång lurat henne. Oförmågen att fråga klumpades nyfikenheten i halsen till en irriterande känsla av ovisshet - hon hatade att inte kunna veta vad hon ville ha reda på!

Huvudet tippades en aning på sne, och den intensiva blicken fästes i hans. Hon harklade sig lätt och tog ännu ett litet steg mot honom. Nej, detta var riktigt svårt.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion
Utvandrad
avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   ons 17 sep 2014, 10:14

Ehfra, så det var hennes namn? Thalion kunde inte vara 100% säker, men det dög - det var iallafall det han "namnet" han skulle komma ihåg henne vid. 

Atmosfären tycktes tynga, och en obehaglig tystnad kröp inpå dem. Om än han lockades av ovissheten, och utmaningen om att inte kunna kommunicera riktigt så kände han sig illa till mods, och manad till att lämna. Detta fick honom att verkligen förstå vikten av språk, och vilken oerhörd förmån han hade att kunna prata. 

Ett ursäktande uttryck bröt sig fram i hans anlete. Obekvämheten pressade honom, och tankar om att Thayala kanske just i denna stund sökte efter honom, fick honom att känna sig en aning stressad.
"J-jag måste gå." Orden slank ur honom, och han såg sig sökande omkring, nästan lite paranoid. Hans guldfärgade blick mötte den hornkröntes, och han nickade djupt emot henne innan han tog några steg bort ifrån varginnan, och började i en rask fart röra sig bortåt. Skulle han någonsin bli fri den fruktan han kände över hans förflutna? Och hans samvete... skulle han någonsin få ro igen?

[ AVSLUTAT ]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Youth [Thalion]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Youth [Thalion]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Kaiwood-
Hoppa till: