HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Dedboi
Idag på 10:42 av Dominus

» Vindarna av vinter [Exopuss]
Idag på 04:23 av Malphas

» Asså förlåt
Idag på 01:00 av Silas

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
Idag på 00:20 av Murg

» Yo Devils!
Idag på 00:03 av Kyoko

» När timglaset rinner ut
fre 14 dec 2018, 00:24 av Åskvilja

» [Avslutat] Namnändring (typ)
ons 12 dec 2018, 00:55 av Nakada

» [Avslutat] NY titel
tis 11 dec 2018, 11:34 av Yargol

» När dimman lättar
sön 09 dec 2018, 11:58 av Figaro

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Azazel, Ronia

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Cogitation. (Aldor)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Xerxes

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 15:06

Löven kastade skuggor på marken. Grenarna knackade. Xerxes mage var full av kött. Den vita pälsen var fortfarande något sotig efter att han travat runt i eldskogen. Pälsen brukade vara silkeslen och smeks marken efter honom men nu var den hoptrasslad och sträv. Dessutom började han tappa päls, byta päls, men hans päls hade fått en ny spännande färg: svart.  Xerxes kunde inte hjälpa att vara lite medveten om hans utseende, kanske låg det i hans ras blod. Den orm liknande tungan hans ras hade fått som en förbannelse, de stora hornen, de såg mer ut som grenar, som satt på hans huvud. Att förneka att hornen var majestätiska kunde han inte, men de var inte så praktiska heller. Han hade lärt sig att under sina 28 år att anpassa sig, jaga med dem till exempel. 


Det kändes som om han aldrig skulle tröttna på skogen, Kaiwood. De gamla träden som man alltid vsr medveten av att dem fanns där, det hördes när de blåste i vinden. Det fanns gott om mat, byte, som han skulle kunna äta. Enligt Xerxes var bytena också väldigt dumma, eller så var det han som var intelligent. Sommarna var inte allt för varma vilket gjorde honom bekväm då hans kropp var omringad av tjock päls, som för tillfället hade några svarta ringar av kort päls som då var sommar päls. Dessutom var han alltid omringad av vargar, en positiv sak då han var tvungen att släcka hans behov som ett flockdjur. 


Xerxes satte sig ner, blundade, och lätt maten smälta i hans magsäck.
Till överst på sidan Gå ner
Aldor

avatar

Spelas av : Feffie

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 16:07

De lila ögonen studerade de tjocka trädstammarna och täta lövverket ovanför honom. Kaiwood var en vacker plats, utan tvekan, men det var inte därför han var där. Han gjorde en resa utan mål, vandrade utan att finna det han sökte, kanske för att han inte visste om vad han sökte. Aldor lät tungan svepa fram över nosen medan han rörde sig fram över marken som varierade i underlag. Där solen inte kunde nå fram fanns det mossa och där solen faktiskt kunde nå fanns det grönt gräs som försökte sträcka sig upp mot himlen likt de stora träden. En svag bris drog med sig den svarta pälsen som också var lila på vissa ställen. Längst ut på hans svans fanns en stor lila fjäder som matchade den lila färgen han hade i pälsen vid skuldrorna, nacken och ansiktet, magen och lite av svansen. På baksidan av benen var hans päls ljuslila, på gränsen till rosa, den färgen befann sig också i ansiktet (kinder för människor antar jag) samt hans klor. Resten av pälsen var svart, vilket hade sina för och nackdelar.
Aldor stannade och höjde huvudet, de extremt långa, spetsiga öronen vinklades framåt då han hörde ett ljud och han hukade sig snabbt. Doften av hare hade nått honom tillsammans med en svag doft utav varg, dock hade han inte ätit på länge så haren lockade mest först. Han väntade tålmodigt i vad som kändes en mindre evighet innan haren visade sin position och det var då som Aldor störtade fram. Haren pep skräckslaget till innan den bärjade springa för att hinna undan och den verkade vara förvirrad eftersom den sprang åt det håll den andra vargen befann sig. De lila ögonen kunde skymta hor i ögonvrån då han störtade efter haren som missbedömde ett steg och halkade till på mossan. Aldor satte genast tänderna i dess rygg innan han tumlade runt på grund av att han inte fått ner farten tillräckligt snabbt. Han var ganska strömlinjeformad, slank och smidig med långa ben och fjädern på svansen hjälpte honom avsevärt att ta extremt snäva kurvor. Harar var därför ett underbart byte eftersom han kunde hålla någorlunda jämna steg med dom.
Aldor reste sig upp från sin kollapsade position på marken och höll den livlösa haren mellan käkarna då de lila ögonen sökte efter det han nyss sett i ögonvrån då han sprungit efter haren. Det var då han såg hornen igen och närmare än vad han först trott. Hans första tanke var att det var en hjort, men en hjort skulle aldrig stanna kvar om en varg kom springande i full fart och dessutom bar den en doft utav varg. Aldor tippade huvudet fundersamt åt sidan då han långsamt började närma sig. De långa, spetsiga öronen var vinklade framåt och det dröjde inte länge innan han fick syn på varelsen. Han hade vandrat i Numoori i tjugofem år men aldrig sett en sådan varelse och skönheten ifrån främlingen framför honom fick honom att nästan tappa haren som han höll i. Långsamt började han vifta på den mycket långa svansen för att visa att han var vänligt inställd, tog några steg närmare och söp in varje vacker detalj från främlingen. Då han var ungefär tre meter ifrån vargen så stannade han och släppte ner haren framför sina egna tassar, slickade sig snabbt om nosen och läpparna.
”Vem är Ni?”
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 19:05

Viberationer, de blåa ögonen öppnades. Något var på väg mot honom, en varg kanske som jagade något litet. Han vände blicken mot den riktningen vibrationerna kom ifrån. Han hade varit så ofokuserad, så ointresserad, på verkligheten att han inte hade märkt vargens rörelser. 


Mindre än en minut senare såg han hur en svart-lila varg kom springandes, med en hare framför sig. Om Xerxes inte varit mätt hade han inte kunnat stå emot frestelsen att sno bytet. Vargen tumlade runt på grund utav farten och Xerxes kunde inte låta bli att fnysa åt vargens rörelse. Ett flin klädde hans läppar. 'Smidigt' sa han sarkastiskt. Xerxes tittade på vargen med avslappnade ögon när den kom närmare, att den viftade med svansen la han inte märke till men han skulle nog ändå funnit den lilla detaljen ointressant ändå. Vargen släppte haren framför dess tassar, kroppen låg alldeles blodig och livlös. 'What a city…' tänkte Xerxes, men han var absolut inte allvarlig i hans tankar. 


Han satt fortfarande ner, med huvudet vänd på hans vänstra sida, när han svarade: "Vem jag är? En varg utan svar, en varg utan mål. En vandrare som helt enkelt försöker hitta målet med dess födsel.' sa han ärligt. 'Men det var inte det du ville veta, eller hur? Du ville veta mitt namn? Jag är Xerxes.' sa han lågt. 'Vem ska du föreställa?' frågade han. 'Och vad gör du ensam här i skogen?'
Till överst på sidan Gå ner
Aldor

avatar

Spelas av : Feffie

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 19:47

Vargens svar fick Aldor att höja frågande på ena ögonbrynet, så nu skulle denne helt omotiverat börja prata riktigt djupt? Hitta målet med sin födsel? Tja, det svaret dök säkert upp då man var mogen för svaret och troligtvis då man slutade leta. Han hade hört ett citat som ung som han älskade 'Om du jagar kärleken springer den iväg, men om du sitter stilla och vänta så kommer den till slut'. Väldigt kliché och töntigt för vissa kanske, men han själv tyckte mycket om det.
Sedan kom namnet, Xerxes och Aldor nickade lätt för att visa att han lyssnade och hade uppfattat det. Vid frågan han skulle föreställa så rynkade han ogillande på nosen, hade vargen aldrig lärt sig att uppföra sig ordentligt?
”Jag ska föreställa mig själv, Aldor.” svarade han vänligt. Trots att han tyckte den andre var en aning otrevlig så tänkte han inte sjunka till dennes nivå. Därefter kom frågan om vad han gjorde ensam i skogen. De lila ögonen svepte över omgivningen och han kunde inte känna doften av någon annan varg i närheten, så troligtvis var den andre också ensam för tillfället.
”Jag vandrar, hurså?”
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 20:09

'Aldor…' mumlade han, smackade på namnet. Han nosade lite i luften, la Aldor's namn på minnet men var osäker på om han skulle komma ihåg honom. De ljusblåa ögonen smekte den andra hanens konturer. Den slanka kroppen såg ganska lockande ut i Xerxes ögon. Han kunde dessvärre inte veta vilken ras hanen var, fast han var nyfiken ville han inte fråga. 'Ironiskt…' sa han lågt till sig själv. 'Hans namn matchar hans utseende' tanken kom upp i hans huvud innan han kunde stoppa den och han kunde inte hjälpa att känna sig generad över den. Fast än han visste att Aldor inte kunde höra den kändes det som Aldor var väldigt medveten om den. Xerxes harklade, höjde huvudet en aning i ett försök att plocka upp den stolthet han hade tappat. 'En vandrare, huh?' Sa han hest, glömde bort att andas. 'Då har vi något gemensamt' sa han lågt, nästan som om han pratade med sig själv. 'Berätta lite mer om dig' på det sättet skulle han förmodligen inte behöva öppna munnen, rädd att hans stämband skulle svika honom.
Till överst på sidan Gå ner
Aldor

avatar

Spelas av : Feffie

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   sön 25 maj 2014, 21:09

Hanen väntade på den andres reaktion och eventuellt svar, vilket kom efter ett tag. Han hörde hur vargen, Xerxes, uttalade hans namn och sedan blev det tyst ett tag fram tills han tog till orda igen. Så de båda var vandrare? Hur kom det sig att denne inte var i någon flock? Kanske tyckte han om att vara ensam? Med tanke på hur svag rösten blivit så kunde han tolka det hela på två sätt. Ett, Xerxes var nervös eller blyg av någon anledning och vågade därför inte tala högre eller två, han blev osäker bland andra vargar eftersom han varit ensam länge. Båda orsakerna var lika trovärdiga så Aldor visste inte riktigt vilket han kunde gissa på, dock behövde han inte gissa. En annan fråga fångade hans uppmärksamhet och han tippade huvudet lite frågande åt sidan. Berätta mer om sig själv? Vad fanns det att berätta? Aldors liv var väldigt tråkigt och det hade inte hänt något spännande i det förflutna heller. Han böjde sig ner för att tugga av harens ena öra som han tuggade på medan han funderade, svalde det dock så snart käkarna malt ner det.
”Jag lämnade mina föräldrar som sjuttonåring och har vandrat ensam sedan dess, det finns inget intressant att veta direkt. Min favoritfärg är lila, vilket är ganska ironiskt egentligen och jag älskar att ligga i solen och lyssna på fågelsång.” han nickade lite lätt och tyckte att det var ett ganska passande svar, för tillfället i alla fall. Det var så svårt att komma på saker om sig själv så plötsligt. Men han kunde inte låta bli att undra varför den vackra främlingen ställt den frågan. De lila ögonen riktades emot Xerxes innan han långsamt lade sig ner för att börja tugga på haren då hans mage hade gett ifrån sig ett gurglande ljud av protest.
”Var det svaret till din belåtenhet, Xerxes?”
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   mån 26 maj 2014, 07:42

Xerxes ställde sig upp, svängde lite med hornen så att de gav ifrån sig ett susande läte. Frambenen stod tätt ihop medan bakbenen stod något bredare isär. Positionen kunde ses som elegant. Ändå fast hans gest kunde tyda på att han var ointresserad av främlingen när han pratade var han inte det. Det var till och med så att han hade önskat att Aldor hade motiverat sitt svar, nyfiken på detaljerna. 

De ljusblåa ögonen följde efter Aldors rörelser, uppfattade hur hanen började äta på sitt byte. ”Var det svaret till din belåtenhet, Xerxes?” Xerxes tittade upp från bytet till Aldors lila ögon. Xerxes fnös. 'Mer eller mindre' svarade han och flinade smått, underhållen av sina tankar. 
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   lör 23 aug 2014, 17:46

(Avslutat pga inaktivitet. Xerxes försvinner därifrån för han är en bitch)
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Cogitation. (Aldor)   

Till överst på sidan Gå ner
 
Cogitation. (Aldor)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Kaiwood-
Hoppa till: