HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Gif-reaktionsleken!
Idag på 14:40 av Xejja

» Ledd av månens sken [Enilorac]
Igår på 11:04 av Enilorac

» Forest of gold [Weles]
Igår på 00:08 av Weles

» Himlen morrar [Figaro]
mån 21 maj 2018, 17:05 av Figaro

» Bland främlingar och vänner [P]
mån 21 maj 2018, 11:04 av Xejja

» Hopp [Haqim]
lör 19 maj 2018, 16:59 av Xejja

» Spillror av månljus [P]
mån 14 maj 2018, 19:16 av Ezekiel

» Spår av ett moln
mån 14 maj 2018, 16:56 av Kilah

» Rosor [Kolzak]
lör 12 maj 2018, 17:46 av Kolzak

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Ingen glömska

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Xenon

avatar

Spelas av : Ash

InläggRubrik: Ingen glömska   sön 26 jan 2014, 00:14

Det var med aska i pälsen den grå hanen lämnade Eldskogen bakom sig. Tassavtryck avslöjade hans väg genom den förstörda skogen. Dess forna glans fanns ännu färskt i hans minne. Ett par bilder som valp dök då och då upp i hans inre och i hans drömmar. Alltid samma. Ett skojbråk med en bror. Scener från första jakten samt avskedet med familjen. Sedan Xenon lämnat familjen för att utforska världen har han inte ångrat något, övertygad om att alla beslut varit dem rätta. Tilliten och tron för månen har gett denna hane styrka att tro på sig själv och världen. 
Duraneir hans önskefulla viskning bröt den ensamma tystnaden. Blicken var riktad mot den stora månen och dess vackra sken som lös upp landskapet i den mörka natten. Fullmånen var höjdpunkten i månaden, det han längtade till. Det var då vargasinnet stod Duraneir närmast. Varje natt bad han till månguden. De andra gudarna var inte relevanta, han brydde sig inte om dem helt enkelt. 
Efter en stunds promenad med månguden i tankarna satte sig hanen på en liten höjd med utsikt över den skuggklädda slätten. Lätta snöflingor föll sakta från himlen och stjärnor glimmade i den oändliga rymden. Vinden ruskade stillsamt om den fluffiga pälsen, men kom ej åt de grässtrån som på sommaren vajade som vågor. Hanen kände sig harmonisk i natten. Under fullmånens sken lös tatueringen upp som en stark eldfluga. Trots att tatueringen skymde hans syn en aning när ljusstyrkan var så pass stark, så var den en del av honom. Den del han tyckte mest om. Den var hans länk till Neisi, till sin religion. 
En extra kylig vind drog förbi, trots att blåsten minskat sedan tidigare på kvällen. Hanen förde sina vingar om än närmare kroppen. De vingar han utnyttjat en gång. En gång. Den flygturen kommer han aldrig glömma. Nu för tiden är dem mest som skydd mot väder och vind. En dag vill han dock kunna flyga. Flyga utan rädsla. Bara tanken på att flyga får det att börja rysa i kroppen av obehag. Han ruskade snabbt på huvudet för att slippa panikkänslorna som i vanliga fall brukar dyka upp. 
För att komma på andra tanken höjde han huvudet, öppnade gapet och ylade. Ett yl fyllt av längtan. Längtan att komma månen närmare. Ta mig dit, ta mig dit. Gång på gång lämnade utdragna yl hans strupe. Mot slutet blev de mer sorgsna. Och tillslut tystnade vargen. 


Senast ändrad av Xenon den tor 17 apr 2014, 21:42, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Tanya

avatar

Spelas av : NJ

InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   sön 23 feb 2014, 21:31

Hon vandrade omkring med nätta tassar och lätt mörkret omringa henne. Det var i mörkret som hon kände sig tryggast i och det var där hon hörde hemma. Men hon var aldrig ensam under nätterna,månen lös upp hennes väg fast hon inte behövde det men det var alltid uppmonterande att veta att någon tittade ner på henne. Höll ett extra koll på henne typ,nu var hon inte en sån som trodde på månguden men det kändes som om månen alltid hade koll på henne under nätterna. Nattdjuren höll henne också sällskap och gjorde så att ljuden inte helt och hållet dog ut när mörkret vandrade upp mot himlen. 

Ett ylande skar sig genom luften hon hon riktade snabbt sin blick åt det hållet,vem kunde det vara? Var det någon som kallade på andra eller bara ville yla? Hon blev nyfiken och ville ta reda på vem det var,hon började trava med lätta steg och hennes svarta päls gjorde henne nästan osynlig i mörkret,man kunde duk se en liten skymt av henne orange mönster som hon hade i ansiktet,sedan hade hon orange mönster på vänstra och högra frambenen och sen hennes man som smälte ihop med luggen, både lugg och manen var orange.
Ljuden blev starkare och en främmande lukt började smyga sig fram till hennes nos.
Till överst på sidan Gå ner
Xenon

avatar

Spelas av : Ash

InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   tor 06 mar 2014, 14:31

Blicken svepte mållöst ut över slätten med förhoppning om att finna något att fokusera på. Då och då vändes den åter till månen för att försäkra sig om att den fanns kvar, även om det med största sannolikhet lär märkas då landskapet skulle falla i totalt mörker. Det skulle vara katastrof. Är det moln som täcker så är det inget större problem, men världen skulle gå under, rasera totalt, om månen en dag inte steg upp över himlavalvet. Hanen blev förskräckt bara av tanken och blev tvungen att ta lugnande andetag för att inte få panik. Månen var hans allt. Den vän som alltid fanns där och som vad som än händer inte skulle släppa taget eller överge honom. Den var hans stöd. 

Trots att de lugnande andetagen fortsatte så höll öronen en annan takt. Ylet som skulle kunna uppfattas på flera kilometers avstånd kunde ha lockat vilken varelses uppmärksamhet som helst, det var han medveten om. Att lämna platsen var för drastiskt, men att inte hålla ordentlig koll på omgivningen - idiotiskt. Kanske var han hälsning på månen även en inbjudan till andra vargar. Han nickade vagt för sig själv, sällskap skulle inte skada. Någon gång i framtiden ville han vara en del av en flock, men inte förrän han visste vad som skulle vänta honom, vilket öde han bar. 
Till överst på sidan Gå ner
Tanya

avatar

Spelas av : NJ

InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   tis 18 mar 2014, 16:29

Öronen klippte till när ljudet försvann och försökte därefter att snappa upp nya ljud från främlingen som hon nu närmade sig försiktigt. Mörkret hade lagt sig över skogen som ett täcke och de var få djur som var vakna under natten.Svala brisar kom och svalkade ner hennes kropp lite då och då. Hon funderade på vad hon skulle säga till främlingen när hon hade kommit fram tills dens ställe.Skulle hon säga hej eller skulle hon vänta tills främlingen upptäckte henne? Hon funderade på saken mest hon tog mjuka steg över den ojämna marken.

(Kort)
Till överst på sidan Gå ner
Xenon

avatar

Spelas av : Ash

InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   fre 21 mar 2014, 15:42

Hanvargen fick plötsligt en känsla av tillfredsställande energi i kroppen. Tatueringen som prydde hans kropp glödde intensivt med ett ljust, men ej bländande, sken. Genast sökte han efter en anledning, det var en förvarning. Vindkraften försåg honom med information, kunskap. En hona närmade sig. Övertygad om att det var Duraneir som skickat honom energivågen så uttalade han en tyst tacksamhetsbön. 

När han var klar vända han sig åt den riktning honan verkade komma från och väntade. Det var snabbt gjort som presentationen inspekterades, pälsen fick inte se ovårdad ut. Det var inte acceptabelt för honom att vara i ovårdat skick, hur han uppfattades kändes mycket viktigt. Givetvis inte lika viktigt som månen, men utan en god uppfattning av andra kunde han lika gärna isolera sig. Kanske kunde han samtala med främlingen om sin religion, kanske denne kände på samma sätt som han själv. Stolt höjde han huvudet och började sakta vandra åt honans håll tills hon dök upp i hans synfält. Vid första anblicken verkade hon större än han själv, hade en mörk fäll med orangea inslag. Noga med att kroppshållningen var neutral så hälsade han. "God kväll!" Rösten var högre än vanlig samtalston för att göra sig hörd. 
Till överst på sidan Gå ner
Xenon

avatar

Spelas av : Ash

InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   tor 17 apr 2014, 21:22

{ Med vårstädningen i åtanke avslutar jag detta roll i efterhand c: Säg till om intresse för att nytt finns.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Ingen glömska   

Till överst på sidan Gå ner
 
Ingen glömska
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten :: Numoorislätten-
Hoppa till: