HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Forest of gold [Weles]
fre 15 jun 2018, 17:51 av Umbra

» Nytt blod [Öppet]
mån 11 jun 2018, 16:20 av Harlequin

» Kamp [Haru]
tor 07 jun 2018, 23:56 av Frenja

» Flackande ljus [Figaro]
tor 07 jun 2018, 16:03 av Figaro

» Genom salta vindar [Zaynah, Jägarna]
tor 07 jun 2018, 13:47 av Zaynah

» Kallt vatten [Kasai]
tis 05 jun 2018, 22:26 av Kasai

» Så ska det låta för fjärde gången - Tävling
mån 04 jun 2018, 22:31 av Azazel

» Stör ej [Nilo]
tor 31 maj 2018, 15:45 av Frenja

» Ledd av månens sken [Enilorac]
ons 30 maj 2018, 23:34 av Even

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Feel the Earth [Thayala, Thalie]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   ons 11 dec 2013, 20:59

Under det välvda, smaragdgröna taket vandrade den högresta varghanen fram. Trots hans stora tassar tycktes han vandra ljudlöst fram över den glesa undervegetationen. Här var Lövskogen intakt, orörd från branden som ödelagt det mesta av den. Några dämpade, medlidande tankar ägnades åt de som förlorat sina liv eller sina kära. Men inte längre än nödvändigt.

Thalion, den bruna raganahannen vandrade med högburet huvud fram genom Lövskogen. Solen stod högt på himmelen & fick lövverket att lysa i färg. Skuggor från trädkronorna rusade som dansande skogsnymfer över marken. Skönheten var slående. De guldiga ögonen försökte näst intill hysteriskt registrera den simpla skönheten omkring honom. 

Plötsligt stannade han upp? Vad hade han att skynda sig till? Ingenting. Varghanen var lika planlös som alltid, så varför kunde han inte stanna upp för att njuta av ljuvligheten som Lövskogen erbjöd? Den brunpälsade hanen sträckte lite på nacken. Ett par fåglar kvittrade passande i bakgrunden & fick det hela att kännas en aning magiskt. Det här var varför han älskade att leva planlöst, fritt, en dag i taget, att få uppleva detta var en av de bästa sakerna han visste.

I det välutvecklade ansiktet hade ett smalt, inbjudande leende fäst sig. Ögonen tindrande fascinerande när han tittade runt om sig. Den lilla dungen var ett perfekt viloläge, avskärmad tack vare de snåriga buskarna. Fläckvis växte gräs som kändes skön emot hans trampdynor. Thalion slog sig ner på bakpartiet & svepte den ludna svansen omkring sig. Fortfarande beundrande han naturen omkring sig, fullkomligt omsluten i sina egna tankar. 

[ Hoppas det dög. xD Dåligt på startisar. :3 ]


Senast ändrad av Thalion den tor 12 dec 2013, 10:57, ändrad totalt 2 gånger
Till överst på sidan Gå ner
Thayala
Flocklös
avatar

Spelas av : Nattiz

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   ons 11 dec 2013, 21:42

Thayala slog långsamt upp ögonen och gäspade stort. Det var mitt på dagen och fågelsången ekade i den grönskande skogen. Hon ställde sig upp och sträckte på sig innan hon såg sig omkring. 

Det var en vacker dag och solen lös på en molnfri himmel. Och trots att den skarpa röklukten föregående dag nästan bedövat hennes luktsinne kunde hon känna den friska doften av blommande blommor när vinden blåste från rätt håll. Annars var det enda hon kände doften av rök som fastnat i hennes päls efter när hon flydde från de brinnande delarna av den annars så vackra skogen. 

Det mjuka gräset kändes svalkande och skönt under hennes svedda tassar när hon började gå dit hon visste att det fanns vatten för hennes torra hals. Och mycket riktigt, det dröjde inte länge innan hon kom fram till en liten, mjukt porlande bäck. Hon drack i stora klunkar och gick ut där det var som grundast. Det kalla vattnet omfamnade hennes tassar och hon suckade lättat när smärtan långsamt försvann. 

[det var jättebra! :D ]
Till överst på sidan Gå ner
Thalie
Vandrare
avatar

Spelas av : Tzou

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   ons 11 dec 2013, 23:13

Stora rökpelare sträckte sig fortfarande över träden, letade och försökte nudda himlen, och trots att det normalt var menat att göra individer förfärade rörde det inte den bruna, gängliga tiken alls. Branden var trots allt inte där, och den var inte heller tänkt att komma dit. Liven som förlorades i fjärran fick skylla sig själv, då det trots allt var deras fel att inte ha valt att dra sig bortåt mot säkerheten.

Thalie tog sig fram i långsamt mak, flinade för sig själv när hon med små onödiga utmaningar testade sig. Ekorrar somnade antingen sött eller blev paranoida. Kunde drömmar verkligen påverka så mycket? Vilken makt hon skulle ha när kraften var fullt utvecklad. Alla skulle dyrka henne, för hon var bäst. Det var synd att inte många hade lagt märke till det än.

Tankarna gled till hennes bror och anletet kläddes genast i en sur min. Hon hade hamnat på efterkälken, säkert för att båda gick i sin egen värld. Det var inget hon uppskattade, utan bara respektlöst av honom. Varför inte vänta på deras släktes "hjälte"? Trots att det var Thalion som bar betydelsen var det hon som var det. Någon som inte såg upp på sitt egna blod var ingen räddare.

Honan satte fart på vingliga men vana ben. Så långt före kunde han inte vara.

Den bruna behornade skepnad som uppenbarade sig framför tydde på att hon hade rätt. Han var inte borta. 
Systern dundrade in i dungen och fick jord att fara upp på sidorna när hon bromsade in. Den något gul-orangea blicken smalnade av och fästes på honom. Nog såg hon den tindrande blicken - han hade hittat något intressant. Men det han tyckte var spännande var för henne ofta föga imponerande, så hon slog sig endast tyst ner i bakgrunden. Skakade på huvudet.

[Förlåt om kort, ser inte på mobilen ;/]
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   tor 12 dec 2013, 08:53

Den tidlösa bubblan han befunnit sig i sprack så fort den andre kom rusandes in i dungen. Skönheten han var så förundrad försvann med ens. Visst borde han kanske inte låta henne störa honom, men det var givet. Blicken lämnade de sprakande, gröna lövverken & fästes på hans syster. Glädjen i hans blick hade dött en aning, & en kortfattad suck lämnade hans sammanflätade käkar.
" Jag trodde du virrat bort dig. " Sade han något besviket, med en något provocerande blick i de guldfärgade ögonen. 
" Sådan tur hade jag inte. " Ett roat flin tinade fram på de mörka läpparna. Det var uppenbart att han retade henne, & det var i stort sett så det alltid varit. Thalie värderade inte honom som resten av familjen - för han skattade inte sitt blod eller sina gener så högt, & den aggen som Thalie hyste gav honom alltid ett perfekt tillfälle att vara dryg eller möjligtvis provocera henne till ilska. 
Efter sin dryga kommentar andades han ljudligt ut. Även om skogen var så pass vacker här, så kändes han inte för att dela den med någon som inte uppskattade den. Thalion reste sig med kvicka gester upp. Med lätta rörelser skakade han lite på kroppen som för att värma upp sig. Den plötsliga törsten fick styra hans steg härnäst. 
Luften var som vindstilla, det fanns ingen chans att han skulle känna en doft av vatten, istället fick han förlita sig på hörsel. Öronen spetsade sig lite medan han tog några steg framåt. Det fanns ingen mening med att säga åt Thalie, hon skulle förmodligen ändå bara följa efter. Svansen höjdes glatt när han började röra sig emot det avlägsna ljudet av vatten som porlade. 
Det var lätt att ta sig fram i Lövskogen, den hade många upptrampade stigar tack vare alla betesdjur som levde här. Sedan var det inte så snårig undervegetation till att börja med; glesheten gjorde så man kunde se långt emellan trädstammarna. 
En vit skepnad skymtade i hans synfält, & fick varghannen att stanna upp. Öronen spände sig likt stålfjädrar. Thalion höjde huvudet för att få en bättre anblick på gestalten. Vindstillheten gav honom inga ledtrådar att gå på, så han fick helt förlita sig på syn & hörsel. Vargen stod i vatten - precis vad han letat efter. Kort såg han sig om efter Thalie, innan han började spatsera fram emot vargen, fullkomligt synlig, han ville inte smyga på denne om den inte kände för sällskap. Svansen var buren i mellanhöjd för att signalera en tydlig vänlighet, även om man kunde se den klara nyfikenheten i varghanens anlete. 
Bara några meter ifrån vattendraget stannade han. Trots allt visste han inte hur den andre skulle reagera. Här ifrån kunde han åtminstone få reda på mer information från främlingen. Det första som registrerades var den slående skönheten. Vargen var vit, hade horn i en mörkare nyans, en blåaktig lång man som hängde över hennes ena sida, & blåa tecken. Det var rätt uppenbart att det fanns Ragana-gener i denne, men om den var renrasig eller inte var inte så viktigt. Doften som vargen utsöndrade fick det klart för honom att det var en hona. Thalion såg inbjudande på henne.
" Hej. " Hälsade han försiktigt, men med en underton av glädje & trevlighet. Thalie hade för tillfället flytt hans tankar, men det var nog bara en tidsfråga innan hon skulle ansluta sig till dem, förhoppningsvis inte var allt för otrevlig, för det var inte så han ville att den främmande varginnan skulle se honom.
Till överst på sidan Gå ner
Thayala
Flocklös
avatar

Spelas av : Nattiz

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   tor 12 dec 2013, 22:22

"Hej."
Thayala såg upp från vattnet och såg chockat på vargen som plötsligt dykt upp bara någon meter från henne utan att hon märkt det. Hon såg tyst, och lite misstänksamt på honom i någon sekund innan hon slappnade av och log försiktigt.
- Hej. Ett leende spred sig på hennes läppar och hon viftade smått på svansen. En ragana! Den första hon mött på flera år. 

Hon tog några steg mot honom och kunde inte slita blicken från hans högresta gestalt och majestätiska horn. 
- Vem är du? undrade hon och tippade huvudet lite åt sidan. Frågorna hon ville ställa var många och hennes överraskning och lycka fick henne att glömma den svidande, ihärdiga smärtan i tassarna som sakta men säkert började komma tillbaka. 

[Har prov imorgon och är helt inne i att plugga till det, så min fantasi är inte på topp x) ]
Till överst på sidan Gå ner
Thalie
Vandrare
avatar

Spelas av : Tzou

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   fre 13 dec 2013, 17:34

Hon besvarade hans flin med ett än stelare, förolämpad men van av kommentarerna. "Nja, det var mer du som försvann. Alltid ska du behöva barnvaktas.." Meningen avslutades i en onödig, spelad dramatisk suck. Visst var de kullsyskon, men Thalie hade alltid ändå sett sig som överlägsen och äldre än honom. Han var bara en.. valp. En okunnig unge som inte visste vad som var rätt och fel. Rätt var att uppskatta sitt släktes värde, inte beblanda sig i andras smutsiga affärer. Fel var att föredra de svaga. 

Thalion reste på sig, och hon gjorde det samma. Hon ville inget annat än att undslippa honom, och han ville säkert detsamma, men ansvarskänslan hade i detta tillfälle tagit över och hon tog sig lika ljudlöst som tidigare upp strax efter. Väntade på att han skulle ta sig en bit så att hon kunde följa från avstånd. 

Stigarna var nästan helt öppna, med tanke på allt liv. Alla övervärderade liv som egentligen inte betydde något. Djuren var till för att ätas. Skulle man betrakta dem som mer än det? Thalie höjde med en fnysning huvudet, tog ett par korta aningen snabbare steg och piskade irriterat med svansen en gång.

Sin bror till "hjälte" stannade upp, och hon misstänkte genast något. Med tassarna trummande mot marken tog hon sig dit, beredd att skälla ut honom. Han skulle inte stanna inför växter. Fast.. kunde han egentligen sjunka lägre? 

Synen av den plötsliga vargen i vattendraget fick istället hennes röst att stocka sig, och hon tystnade förundrat. Den bar horn.
Thalie ställde genast om sig. Hon log, lade huvudet på sned. Brodern hade säkert redan hälsat så hon höll sig tyst, väntade på vad som skulle sägas.

[Förlåt om något är skumt, har inte riktigt kommit in i hennes personlighet än~]
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   lör 14 dec 2013, 21:23

Thalion ignorerade sin syster när hon kom närmare. Fokusen var helt lagd på varginnan framför honom. Solens ljus trängde emellan lövverket & fick varginnans vita päls att skimra som finaste silvertråd, det såg ut som varje strå brann. Ögonblicket var magiskt, & omfamnade hans sinne med glädje som han inte riktigt kunde förklara. Det var nästan tragiskt, när det bröts av hennes stämma - även om den var lika ljuv.

" Jag är Thalion. " Hans röst var inbjudande. Kanske skulle hon bli rädd när hans syster dykt upp, eller på något vis känt sig påflugen. Det var inte hans intetion, & han hoppades att hon inte skulle fly stunden. Även om han visste att skönhet lika denna var flyktig, & lät sig ofta inte stanna, hur mycket man än ville det.

Blicken tvingades att släppa varginnan framför honom, & gled på sin syster. Det var en uppenbar liknelse emellan dem.
" Det här är min syster, Thalie. " Hans röst var något monogamt denna gång, inte alls lika varm som innan. Det fanns inte mycket som kunde förstöra denna stund, men något som irriterade honom var självklart att han var tvungen att dela den med henne, Thalie.
Till överst på sidan Gå ner
Thayala
Flocklös
avatar

Spelas av : Nattiz

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   lör 21 dec 2013, 17:37

- Thalion.., mumlade hon och log uppskattande. Ett vackert namn passande en lika vacker hane. 

En rörelse i buskarna bakom honom fångade hennes uppmärksamhet och hon vände uppmärksamheten mot den bruna raganan som klev ur det täta buskaget. 
"Det här är min syster, Thalie" 
Hon kunde höra förändringen i hans röst och antog att den så kallade syskonkärleken hon hört om hade en tass med i spelet. 
- Hej, Thalie, svarade hon med en nick mot varginnan. 
- Mitt namn är Thayala, tillade hon och log mot dom båda raganorna. Hon såg mellan dom båda med lyckan lysande ur ögonen och svansen långsamt svepande från sida till sida bakom henne. 

Tillslut stannade hennes blick på Thalion och och suckade mjukt och såg uppskattande på honom. Han var den vackraste varg hon sett i hela sitt liv.
- Var kommer ni ifrån? Jag har aldrig sett någon av er här tidigare.
undrade hon och såg åter på de båda syskonen. 

[ det är inte lätt att skriva när ens lillebror vägrar sluta leka med en pruttkudde i samma rum.. x( så om det blev lite klyddigt eller konstigt vet ni varför XD]
Till överst på sidan Gå ner
Thalie
Vandrare
avatar

Spelas av : Tzou

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   sön 22 dec 2013, 12:35

"Hälsad, Thayala", svarade hon med en nick. Kunde inte undvika att lägga märke till glädjen som glittrade i dennes isblåa ögon. Vad hade orsakat det? Var det länge sedan hon träffade andra Raganor, eller var brodern orsaken? 
Thalie sneglade åt Thalions håll, försökte att se vad han tänkte. Den vita behornade's blick hade fastnat på honom, och hon kunde inte låta bli att misstänka saker. Speciellt när den andra suckade sådär.

Ett flin placerades på hennes läppar och hon buffade retsamt på sitt syskon. Han hade fått en beundrare. Till hennes lycka var det dock inte en av de smutsiga, utan en av de rätta. 

"Vi kommer ifrån.." Hon hade vänt sig mot Thayala igen. "En plats långt härifrån. Jag är inte säker vad ni kallar det, mor sade att vår släkt och andra hade olika namn på den." 

[..Ja, vart kommer dem ifrån? xD *titta på My*]
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   fre 27 dec 2013, 09:58

[ Jag har inte heller en aning Tzou. xD Vi kanske får prata ihop oss om något... Btw, förlåt att det tog längre tid än väntat att svara. Julstress, ni vet. :3 ]

Thalion betraktade den främmande raganatiken med nyfikna, intresserade ögon. Han förundrades av hennes artighet, men vad kunde han förvänta sig? Honan var änglalikt vacker. Kanske var det för att han inte riktigt haft någon att jämföra med som Thayala var så fullkomligt vacker i hans ögon, men den tanken slog honom inte. 

Knuffen i sidan som Thalie gett honom ignorerades totalt, & även när hon talade så släppte han inte Thayala med blicken. Faktum var att han knappt lyssnade till vad hon sa, men hummande ändå instämmande. Han tvekade på att Thalie, som värderade sitt raganablod så högt, skulle vara otrevlig emot Thayala, som själv uppenbarligen hade raganablod i sina ådror, & vad han blivit lärd så "smutsade" raganor gärna inte ner sina gener. 

" Du då, Thayala? " andades han med en mjuk ton. Leendet på hans läppar breddades lite ytterliggare, samtidigt som han försökte få fram en charmig, eller något flirtig, glimt i ögat. 
" Vad kommer ni ifrån? " Thalion svepte på svansen samtidigt som han sträckte på sig, för att få sig själv att se lite mer tilltalande ut. Varför kände han sig så dragen till denna hona? Det var ju trots allt första gången han någonsin träffat någon annan än de i hans hemland.
Till överst på sidan Gå ner
Thayala
Flocklös
avatar

Spelas av : Nattiz

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   tis 31 dec 2013, 01:09

- jag är född i bergen i ett land ganska långt från Numoori. När jag lämnade lyan bestämde jag mig för att utforska lite och hamnade här, i Numoori. 
Hon lade märke till Thalions lite flirtiga blick och leende och fnissade inombords. Hon hade träffat andra hanar tidigare. Men dom hade varit tidsfördriv, hon glömde i stort sätt bort dom så fort hon lämnat dom. Men det här var annorlunda. När hon såg på honom kändes det nästan som att hennes hjärta växte och hon ville bara skrika rakt ut eller skratta högt. Inte ens med Kairo hade det känts sådär, och han hade ändå varit hennes stora kärlek, trodde hon. Nu hade kärleken till honom bleknat bort och hon fick anstränga sig för att minnas hans leende. Det som hon då tyckt var så charmigt. Endast för de förlorade valparna var saknaden stor, men även den sorgen försvann sakta men säkert. 

Plötsligt fick hon en idé. Skulle hon testa honom? Hon tänkte efter en liten stund och fick något lurt i blicken. 
Efter en snabb nick mot Thalie och en lite extra flirtig blick och ett snett leende mot Thalion vände hon sig om och försvann in i skogen. 
Ville han träffa henne igen fick han söka upp henne. Annars fick han skylla sig själv. 

[vill du starta det privata rollet med Thalion och Thay? :) 
Thalie och Thay kan väl träffas igen någon gång? Jag tror dom skulle komma bra överens :D]
Till överst på sidan Gå ner
Thalie
Vandrare
avatar

Spelas av : Tzou

InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   fre 03 jan 2014, 14:05

[Ja, det tror jag med ^^]

Hon lyssnade noga på det Thayala sa, lade märke till vad dem höll på med. Tyst backade hon ur scenen och försvann mellan träden, fast i sina egna tankar.

[Antar att jag skulle avsluta då, men orkar inte skriva något ordentligt slutinlägg :< Avslutat~]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Feel the Earth [Thayala, Thalie]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Feel the Earth [Thayala, Thalie]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Lövskogen-
Hoppa till: