HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
Idag på 16:19 av Tapeesa

» Spöregn [Culpa]
Idag på 14:34 av Culpa

» Trångt utrymme[p]
tor 19 jul 2018, 23:40 av Atheala

» Trygghet [Kodiak, Kithara och Vidar]
tor 19 jul 2018, 15:17 av Shona

» TITTA PÅ MIN BEBIS!!!!
ons 18 jul 2018, 15:26 av Tilaqiia

» Tilaqiia
ons 18 jul 2018, 14:53 av Tilaqiia

» Himlen morrar [Figaro]
ons 18 jul 2018, 12:23 av Figaro

» En fantastisk dag [Öppet]
ons 18 jul 2018, 11:47 av Figaro

» Minnen från en svunnen tid
tis 17 jul 2018, 21:31 av Theia

Vem är online
Totalt 9 användare online :: 5 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Airi, Rouzan, Saoirse, Sari, Tilaqiia

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Leave the world behind you

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 15:58

Det gröna gräset svajade svagt i eftermiddagsbrisen. Den svartvita honan tassade tyst över den stillsamma slätten. I flera dagar hade hon sökt, sökt efter sin moders spår. Försökt lösa gåtan och sluta cirkeln. Men resan hade varit förgäves. Hon hade inte funnit någonting. Hennes mor hade dött innan hon hann berätta vad hon hade funnit, men det måste ha varit något stort med tanke på att hon varit borta i ett helt år. Talathia hade gett sig ut på en resa för att utveckla sina läkekrafter och bli en bättre helare. Hon hade återvänt, men blivit mördad bara några kilometer ifrån reviret. Theia hade befunnit sig endast några stenkast ifrån sin moder men inte varit medveten om det. Hon hade kunnat rädda sin mor om hon bara hade varit uppmärksam. Det  var den tanken som gjorde mest ont. Inte att hennes mor var borta, utan att Theia hade kunnat rädda henne. 


Men med modern dog också de kunskaper hon hade lärt sig hantera. Theia hade kunnat offra nästan vad som helst för att få reda på de hemligheter hennes moder besatt. Nu hade hon mist sin läromästare och var tvingad till att lära sig allt själv. En tung börda, hon var flockens enda helare. Hela flocken litade på henne och skulle klandra henne om hon inte kunde stå upp till deras förväntningar. Talathia hade varit en mäktigare helare än vad Theia någonsin kunde bli. 


Med tungt huvud och slokande öron vandrade hon vidare. Det var dags att återvända till reviret, hon visste det. Men det tog emot att behöva komma tillbaka till verkligheten. Hon saknade sin mor och allt i Silverpile påminde om henne. Men Stripe behövde henne, flocken behövde henne. Speciellt i sorgens tider. 

(Virel)
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 16:12

Virel gick över slätten, det var så annorlunda, allt var fel, han hade gått igenom, sand, gräs och döda skogar, men här var det svalare än han var van vid och en massa dofter trängde på honom, där han kom ifrån fanns det inte så många djur, mest ödlor och litet annat ökenvildliv.
Han kände en doft som fick han att haja til, han luktade en stund till, den påminde honom om kärlek, om lycka varför visste han inte, det var en varg, det visste han, men det påminde inte om Virel själv, eller Midnight eller 'Han'... det var något annat, något längre bak... Bilder får upp för hans inre syn, suddiga bilder, gamla minnen, han såg en tik som sa åt honom att springa, fly ut ur öknen, hon hade luktat såhär, han insåg snart vad det var, det var Mamma-doft.

Han satte nosen mot marken och följde doften, som en blodhund och strax blev doften starkare, han såg upp och skymtade en varg litet längre bort, han kröp närmre och sniffade i luften, nog var det den doften kom ifrån. Naiv som han är gick han och satte sig precis framför den andre, doften var nästan rätt, hans minnen av den var vag, men den påminde om hans mamma, den enda Tik han träffat utom sig själv "M-mamma?" klämde han ur sig med en pipig, litet patetisk röst men insåg snart hur dumt det måste ha låtit, och ändrade "U-ursäkta mig damen, men vad heter du?" Stammade han fram och såg ner i marken och skämdes
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 16:48

Mitt i alla dystra tankar avbröts Theia av en ljus varghane som helt sonika slog sig ner precis framför henne. Den svartvita honan stannade förbryllat och såg på hanen med öronen osäkert strukna bakåt och rynkad panna. Spänt stirrade hon på främlingen tills han öppnade munnen och talade. "Mamma?" Med ens sänkte honan sina barriärer och ett varmt leende sprack upp i hennes ansikte. Hanen var helt klart förvirrad, för Theia kunde omöjligt vara hans mamma med tanke på att han såg ut att vara i hennes egen ålder. Den ljusa hanen verkade själv dra samma slutsats eftersom han sedan snabbt frågade om hennes namn. 


"Jag heter Theia." Svarade hon vänligt, fortfarande med ett leende på läpparna. De svarta öronen vinklades nyfiket framåt när hon studerade den andre. Han luktade sand och skog. Hon var väl medveten om vilken flock som höll till där, Devils. En kall kåre gick längsmed hennes ryggrad när hon tänkte på den onda flocken. Men samtidigt kunde hon inte tänka sig att den oskyldiga, unga varghanen framför henne tillhörde den flocken. "Vem är du?" Hon lade huvudet på sned och viftade uppmuntrande på svansen för att försöka förklara att hon inte ville honom något ont. 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 16:57

Han log smått åt det faktum att hon inte var sur, utan hon viftade till och med på svansen, han svarade glatt på hennes fråga "Mitt namn är Virel, trevligt att råkas" han kollade ner på sina tassar, hur skulle han få fram det, hur skulle han fråga henne om 'Mamma-doften'? Han kollade sig omkring i försök att inte titta på henne "Varför luktar du som mamma?" När han sagt klart meningen tittade han in i hennes ögon, de var gula, precis som hans mammas varit, en tår letade sig fram men han sköt ut bröstet och stirrade in i hennes ögon utan att titta bort, det här var viktigt, det var han säker på
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 17:11

Virel. Ett passande namn tyckte Theia. Hon såg på den ljusa hanen, på något sätt så påminde han om den lillebror hon aldrig hade. Han såg så förvirrad och vilsen ut att den enda Theia ville göra var att hålla om honom och säga att allt skulle bli bra. Men hon visste inte ens om allt skulle bli bra. Landet hade varit oroligt länge nu. Inte ens Pravada Vox hade lyckats komma undan död och ondska. Tveksamt satte sig den svartvita honan ner så de kom i jämnhöjd. 


"Jag vet inte, vännen." Svarade hon ömt. "Men jag är en hona, precis som din mor. Kanske är det därför du tycker jag luktar som henne." Det kanske var långsökt, Theia hade ingen aning. "Vad gör du här? Är du vilse?" Han såg vilse ut, den svartvita honan undrade stilla vad den ljusa hanen hade varit med om. Hon var säker på en sak och det var att hanen hade varit med om mycket, hela hans kroppsspråk talade för den sakens skull. Hon kunde inte annat än att tycka synd om Virel. Så skör. Varför hade hans mamma övergivit honom? 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 17:53

Virel vred förundrat på huvudet "men jag doftar ju inte som du? Det är Mamma-doften" han såg ner i marken och mumlade några små meningar för sig själv och endast små fraktioner var hörbara, T.ex. "Midnight... hane... Theia... Mamma" Han såg upp när han insåg att han inte lyssnade riktigt "Va? Uhmm... jo jag söker efter sanningen" sade han och tittade bort, han gillade inte att tala om det då det påminde honom om hans 'pappa' och vad denne hade gjort honom, kanske hade Midnight sagt sanningen, men det var inte möjligt... Virel hade alltid vetat att han var tik, så var det bara!

"Sanningen om vem... vad jag är" Han såg på henne igen och andades ljudligt in genom näsan "Det är Mamma-doften" viskade han igen för sig själv och log lite, hade han hittat hem? den han var?
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 19:28

Theia förstod inte riktigt vad hanen pratade om, han mumlade osammanhängande ord och nämnde namnen Midnight, det lät inte bekant i Theias öron. Den unga hanen verkade samla sig ordentligt och sa sedan att han letade efter sanningen. Theia log. 


"Vi har alla varit i din situation." Svarade hon med tankarna någon annanstans. Hon hade själv varit där för bara några år sedan. Hon hade varit förvirrad, rädd och vilsen. Men Stripe hade räddat henne. Stripe och hennes mor. Tillsammans hade de tre skapat Pravada Vox och det hade varit hennes räddning. Men ärligt talat kände hon att hon höll på att falla tillbaka till det förvirrade träsket efter moderns död. Det hade skakat om hennes värld ordentligt och hon var livrädd att tappa greppet. "Det är mamma-doften." Hanens ord tog henne tillbaka till verkligheten och ett litet roat skratt undslapp hennes läppar. 


"Du är välkommen att följa med tillbaka till min flock, vi kanske är svaret du söker." Hon ryckte lätt på axlarna och viftade svagt på svanstippen. PV var en fristad för vilsna vargar. Där kunde de vila, äta och umgås med vargar med ett gott hjärta. Trivdes de inte var de fria att gå när de ville. "Jag är säker på att du kommer trivas, men om du mot all förmodan inte gör det så kan du lämna oss när du vill." Theia log strålande emot hanen och mötte hans ljust bruna blick. Hon önskade att han tackade ja till erbjudandet, det tog emot att lämna honom ensam igen, speciellt nu när han trodde hon var hans mor. Den svartvita honan kände sig varm inombords när hon tänkte på det. 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    mån 01 jul 2013, 20:22

Virel tappade chockat hakan, hans 'pappa' berättade något om att alla föräldrar gjorde så mot sina valpar, och nu sa Mamma att hon varit i samma situation som han? så då talade 'pappa' sanning, och Virel mördade en oskyldig varg? tanken slog honom aldrig att Theia omöjligen kunde veta vad hans 'pappa'g gjort och därför inte syfta på det. När han kom till insikt med sitt brott såg på sin nyfunne mamma, när hon bad honom följa med henne skakade han bara på huvudet med tårar i ögonen "Ja-Jag kan inte" Snyftade han. Han kunde inte se på Theia utan såg ner i marken med tårar rinnandes "Vad har jag gjort?" mumlade han och började strax gråta fullt ut
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    tis 02 jul 2013, 15:26

Den bruna hanen såg chockat på henne. Hade hon sagt något dumt? Theia tittade förvirrat på honom när han talade och sedan brast i gråt. Hon visste inte riktigt hur hon skulle bete sig, vilken besynnerlig hane. 


"Du har inte gjort någonting, vännen." Svarade hon och lade tröstande sin nos mot hanens axel. Han hade åtminstone inte gjort henne något ont och inte heller trodde hon att han var kapabel till att göra någon annan illa. "Ta dig samman, Virel." Sa hon sedan, lugnt men bestämt. "Varför gråter du?" Vänligt såg hon på honom och väntade på att han skulle förklara vad som var fel, om han nu kunde samla sina förvirrade tankar och tala till henne. Theia kunde inte låta bli att tycka synd om vargen framför henne, vad hade fått honom att bli som han blivit? 


"Ingen kommer skada dig så länge jag är här." 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    tis 02 jul 2013, 16:46

Virel lyssnade på hennes tröstande ord och han snyftade och slutade gråta när hon bad honom att ta sig samman, när han fick frågan varför han grät så slokades hans öron "För att jag gjort något hemskt" Sade han och snyftade "Jag har dödat en annan varg, för jag trodde att det han gjorde var fel, men du sade att alla varit i den situationen, och då var ju han oskyldig..." Hans röst dog bort och han såg snyftande ner i marken

Han hörde hennes sista mening och såg upp på henne, hon var snäll, inte alls som 'pappa' Hon var mamma, och han hoppades innerligt att han var hemma, hos en familj nu...
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    tor 04 jul 2013, 16:58

Theia lyssnade under tystnad på vad den unga hanen berättade. Han talade om att han hade dödat en oskyldig varg, men Theia hade svårt att tänka sig att Virel skulle kunna göra något sådant. Hon förstod inte riktigt hans resonemang heller. Hade han dödat en varg? Och hade den varit oskyldig? Theia frågade inte vidare, det verkade vara ett alldeles för känsligt ämne och den svartvita honan var inte den som dömde andra. Kanske hade det varit nödvändigt att ta den andre vargens liv, kanske gjorde han det för att rädda sig själv eller någon han älskade?


"Det jag menade var att vi alla någon gång under våra liv känner oss vilsna och förvirrade." Hon log vänligt då hon försökte förklara vad hon hade menat med att alla hade varit i Virels situation. "Det är naturligt och det kommer att gå över, även om det ibland tar tid." Hon hoppades att hennes ord skulle lugna den ledsna hanen. Kanske hade han missuppfattat det hon sagt? Kanske var det därför han blivit så upprörd.
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    fre 05 jul 2013, 15:12

Virel suckade, visste hon vad hon talade om? det verkade inte som det, hade det inte varit obehagligt för henne? var det bara han som tyckte det? Han kunde ju fråga henne "Du.." hans röst dog bort och han kollade ner i marken "Ma-mamma, när går det över... När slutar pappas skratt eka i mina öron?" Han kollade in i hennes ögon, Om han bara fick veta hur hon hade klarat sig, hur hon hade blivit av med känslan av att vara smutsig, av känslan att vara utnyttjad.

Han såg upp igen, men inte på henne, nej igenom henne, han såg Savannen  "Bara vargar som älskar varandra mycket gör så" sade han, han var på savannen i sina yngre år, närmare bestämt en gång för 6 år sedan, precis när hans 'pappa' börjat med sina 'kärleksstunder' han hörde hur hans 'pappa' fnissade bakom honom och hur kände hur han sniffade på Virels bakdel, och Virel talade, inte med Theia, han såg inte henne längre "Pappa, inte nu" Pappans svar kom, men från yttre världen så verkade den komma från Virels strupe, men Virel hörde rösten och såg vargen precis som det var för 6 år sedan "men Min lilla blomma, älskar du inte pappa?" Virel svarade inte utan nickade bara med tårar i ögonen, Han kände hur pappan hoppade upp på honom, och det var då Virel kollapsade och upprepade en och samma mening, meningen som hemsökte honom i hans mardrömar "Pappa älskar dig, min lilla blomma"

(Virel säger det pappan sa, men för honom är det som att det händer där och då, sen kollapsade han framför Theia, tänkte bara förklara det)
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    fre 05 jul 2013, 20:24

Theia stirrade tyst på hanen när han talade. Återigen var det rent nonsens. Men sakta började Theia förstå vad hanen pratade om, det var inte rent nonsens, hon pusslade ihop bitarna och plötsligt gick det upp för henne vad som hade hänt med hanen. Hon flämtade förskräckt till och det tog flera sekunder för henne att hämta sig. Hon hade inga ord att säga, hon kände sig helt tom. Vilken sjuk varelse kunde göra så, mot sitt eget barn? 


"Vad i Morikos namn har du varit med om barn.." Theia kunde inte hålla tillbaka tårarna, nu var allt så självklart. Varför hanen hade betett sig som han gjorde, varför han var så osäker och förvirrad. Han var en trasig själ. Theia kunde inte känna något hat gentemot den varg som skadat Virel, hon kände bara avsmak då hon tänkte på honom. En vacker dag skulle hon leta reda på hanen, han som Virel kallade pappa. Den svartvita honan visste inte vad hon skulle göra om hon väl mötte honom, men hon var säker på att allt skulle lösa sig då. Theia såg på den förvirrade vargen framför henne och stålsatte sig.


"Din pappa älskade dig kanske, men på ett sätt ingen pappa ska älska sitt barn. Din pappa var sjuk och du kommer aldrig träffa honom igen. Han ska aldrig mer göra dig illa. Det ska jag se till." Sa hon, med en förvånansvärd tom röst. "Jag ska ta hand om dig Virel, jag ska läka dig." Hon log varmt och tröstande mot honom. Hon ville försäkra honom om att han var trygg här men hon visste inte om ord var tillräckligt. 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    fre 05 jul 2013, 20:37

Virel log mot Theia, dåliga saker må ha hänt honom men han kände att han kanske hittat hem, till vargar som förstod honom... han hade träffat en sådan förut, men han skulle han nog inte träffa igen...

Han kollade på Theia "Jag hoppas att du håller det löftet" sade han "Så var kommer du ifrån?" han nös och kliade nosen en stund, det var mycket kallare här än han var van vid "Är det varmt?" han blåste lite eld och kände hur hans päls reste sig av den lilla förändringen i temperatur. Han satte sig och kollade på Theia...
Mamma skulle få allt att bli bra igen, allt skulle bli bra igen...

(Kort och dåligt :/ )
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    fre 05 jul 2013, 22:59

Theia log åt hanen, han hade samlat sig så pass att han började intressera sig för att veta mer om henne. Det var ett gott tecken. 


"Det kommer jag." Försäkrade hon allvarligt innan hon blev lättsammare då han började fråga om hennes hem. "Flocken har sitt revir i Silverpile, en skog av silverpilar. Det är jättevackert där, jag tror du kommer trivas." Berättade hon ivrigt. "Det är nog kallare än vad du är van vid, men du kommer vänja dig. Om nätterna sover vi tillsammans. Du kommer inte frysa." Hennes leende spred sig över hennes ansikte, även ögonen log när hon talade. Hon skrattade när den ljust bruna hanen frammanade en sprakande eld från munnen(?). Hon var inte förvånad att det var ljust eldkrafter han besatt. I sin tur lät hon några slingerväxter växa upp ur marken och kittla hanen under magen.  
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    fre 05 jul 2013, 23:14

Virel visste vad en flock var, han behövde en flock, han hade lämnat Savannen för att hitta en flock, kanske var det den? även om det inte var det så skulle han nog kunna stanna där. Han kände hur något kittlade hans mage och han spratt til och fnissade innan han undvek var det nu var och såg att det var en sorts växter, efter att ha blåst lite eld på dem såg han upp på Theia igen "En flock?" han såg på henne storögt och med ögon som glittrade av upphetsning "Du menar en sån där med många vargar i? Som kan beskydda mig?" Han log och fnissade litet grann, "jag skulle behöva en sådan" Han viftade med svansen och han kunde bara föreställa sig hur hans nya liv med sin nya familj skulle bli.
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    sön 07 jul 2013, 15:12

Theia fnissade. Hon var glad att Virel äntligen fått tillbaka glädjen i rösten. Det fick henne att åter glömma alla problem. "Ja, precis. Vi är ingen stor flock, vi är mer som en liten familj." Svarade hon glatt. "Och vi skyddar varandra vad som än händer. Det är något du också kommer få lära dig, att skydda dig själv och andra." Det gjorde de, PV, visst var de emot oprovocerat våld, men de visste hur man skyddade sig själva. Stridsträningen var en viktig del i flockens liv. En dag kanske de stod på randen till krig och då var det livsviktigt att de kunde försvara sig.


"Vi kan gå dit nu om du vill, Virel." Theia klippte med öronen och såg ivrigt på den ljusa hanen. Hon kunde knappt bärga sig, hon var så ivrig att få visa honom flocken. 
Till överst på sidan Gå ner
Virel

avatar

Spelas av : RoseLife

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    sön 07 jul 2013, 15:23

Virel log "Det låter bra, visa vägen bara!" Hans svans viftade upphetsat, hoppas de skulle tycka om honom för den han var trots att hans krafter kanske inte skulla komma till nytta då sand inte finns i överflöd i skogar... men-men han tror nog att de skulle acceptera honom och låta honom få vara med dem, det skulle Mamma se till!
Till överst på sidan Gå ner
Theia

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    sön 07 jul 2013, 15:38

Theia log åt hanen, han var säker på att han snabbt skulle accepteras utav flocken. Kanske, kanske skulle ansvaret hon kände för Virel dämpa sorgen och smärtan i bröstet efter modern bortgång. 


A V S L U T A T 
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Leave the world behind you    

Till överst på sidan Gå ner
 
Leave the world behind you
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» What do we do when our world is crashing down?

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten :: Numoorislätten-
Hoppa till: