HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Yo Devils!
Idag på 00:34 av Azazel

» När timglaset rinner ut
fre 14 dec 2018, 00:24 av Åskvilja

» [Avslutat] Namnändring (typ)
ons 12 dec 2018, 00:55 av Nakada

» [Avslutat] NY titel
tis 11 dec 2018, 11:34 av Yargol

» När dimman lättar
sön 09 dec 2018, 11:58 av Figaro

» Numoori på Instagram
lör 08 dec 2018, 04:25 av Shiva

» The promise of rain [Aodhfionn]
mån 26 nov 2018, 18:45 av Yargol

» Forest of gold [Weles]
mån 26 nov 2018, 17:15 av Umbra

» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
lör 24 nov 2018, 13:05 av Debwer

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 ~ Om Tadaar ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin


Spelas av : Crew/Admin

InläggRubrik: ~ Om Tadaar ~   sön 19 aug 2012, 05:31

~ Tadaar ~Tadaar är en vacker och exotisk ö, som en gång i tiden var en del av Kawazatriskogen. Genom århundradena sjönk emellertid landet, och havet reste sig över en flera mil lång yta mellan det som kom att bli ön och fastlandet. Ön ses numera som ett fristående område. Landskapet skiljer sig inte mycket från Kawazatri. Den kläs till stor del i tät djungel, men med fler förkrympta träd och vindpinade kuster. Det blåser mycket in över ön, vilket har gett många av träden, framförallt runt kusterna, karaktäristiskt krokiga och knotiga stammar, med vida, plattare kronor. Det lever inga större köttätande djur på ön, och de vargar som bor där är hikiokis och skogsvargar. I skogen finns det gott om färgglada fåglar och reptiler. Ön är oerhört rik på frukt och bär, och är ett paradis för Numooris vegetariska vargar.

Mitt på Tadaar ligger en stor sjö, omringad av höga kullar och ett par kantiga bergkammar. Ett flertal floder rinner från bergen och ger vatten till sjön, och många mindre vattendrag sprider sig från sjön och ut över resten av ön. Bergen hindrar den mesta av vinden som annars härjar på ön från att röra vattnet, vilket gör att sjön näst intill alltid ligger spegelblank och stilla, vilket har gett upphov till dess namn. Runtom spegelsjön hänger mycket av den tropiska skogen ned i vattnet med sina grenar, men på flera ställen ligger även längre grässtränder, där träden abrupt slutar ett stycke från vattnet och ersatts av tjockt, grönt gräs. Mitt på en av de öppnare grässtränderna står ett stort pilträd, vars grenar lugnt flyter på vattenytan. Ingen vet helt säkert hur pilträdet kom dit, då det skiljer sig så mycket från resten av skogens tropiska växtlighet.

För att kunna ta sig till Tadaar krävs det nästan att man har vingar eller vattenkrafter. Det vida bandet av hav som skiljer ön från fastlandet är ogästvänligt, och vågorna är inte sällan höga och vilda. Ett sätt att ta sig över är att invänta lågvattnet,  men det är få som klarar sig över innan tidvattnet vänder. Risken att fastna i högvattnet är stor, och många har omkommit i sina försök att nå ön, eller fastlandet från ön. Det går precis att se ön från fastlandet, men inte som mer än en mörk strimma längs horisonten. Det är som smalast ungefär två mil mellan fastlandet och ön, vilket är en näst intill omöjlig sträcka att hinna innan havet höjs på nytt. Fler och fler vargar har försökt att nå ön, nyfikna på vad som finns på andra sidan havet, men få har lyckats. Och de som tagit sig på ena hållet tar sig sällan tillbaka.

Klimat: Ett överlag tropiskt område, med mycket vegetation och varmt, fuktigt klimat. Något lägre, mer förkrympta träd längs de blåsiga kusterna. Regnar mycket runtom bergen, som hindrar moln från havet att dra in över spegelsjön. Regnar framförallt mycket under vintern, men temperaturerna sjunker inte, utan förblir varma.
Djurliv: Många tropiska fåglar, reptiler, groddjur och insekter. En del gnagare och mindre hovdjur som dykarantiloper. Stora ormar och en del övervuxna fiskar i sjön.
Flockar: Här bor ingen officiell flock från Numoori.
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Tadaar ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Västkusten :: Tadaar-
Hoppa till: