HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» How the tables have turned [Corson]
Idag på 15:20 av Blair

» Inte vet jag
Idag på 10:52 av Ronia

» Strimmor av hopp [P]
Idag på 01:15 av Culpa

» Vindarna av vinter [Exopuss]
Igår på 15:22 av Malphas

» Sammanträffande [Malphas]
Igår på 14:59 av Aurora

» Slemmigt [Tezuka]
Igår på 14:26 av Zaron

» Fågelsång
Igår på 10:42 av Lazuli

» Sökandet efter frid
Igår på 03:46 av Niara

» Längre än för alltid [Niara]
Igår på 03:36 av Niara

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 4 gäster.

Abraxas

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Ändringar på medlemslistan, vänligen läs!
sön 19 feb 2017, 14:32 av Sleazoid
Jag och MP har tagit på oss ett projekt nu som kommer underlätta för oss alla att se vilka spelare som spelar vilka karaktärer. När vi är klara kommer spelarnamnen att visas på medlemslistan så att man slipper klicka sig in på varje karaktär och scrolla ner för att se vem som spelar denne. Vi har detta system på Endea och gillar det men har hittills undvikit att införa det på Numoori för att vi manuellt måste sitta och …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 6
AffiliatesSök
 
 

Visa resultat som:
 
Rechercher Avancerad sökning

Dela | 
 

 ~ Om Tadaar ~

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
AdminInläggRubrik: ~ Om Tadaar ~   sön 19 aug 2012, 05:31

~ Tadaar ~Tadaar är en vacker och exotisk ö, som en gång i tiden var en del av Kawazatriskogen. Genom århundradena sjönk emellertid landet, och havet reste sig över en flera mil lång yta mellan det som kom att bli ön och fastlandet. Ön ses numera som ett fristående område. Landskapet skiljer sig inte mycket från Kawazatri. Den kläs till stor del i tät djungel, men med fler förkrympta träd och vindpinade kuster. Det blåser mycket in över ön, vilket har gett många av träden, framförallt runt kusterna, karaktäristiskt krokiga och knotiga stammar, med vida, plattare kronor. Det lever inga större köttätande djur på ön, och de vargar som bor där är hikiokis och skogsvargar. I skogen finns det gott om färgglada fåglar och reptiler. Ön är oerhört rik på frukt och bär, och är ett paradis för Numooris vegetariska vargar.

Mitt på Tadaar ligger en stor sjö, omringad av höga kullar och ett par kantiga bergkammar. Ett flertal floder rinner från bergen och ger vatten till sjön, och många mindre vattendrag sprider sig från sjön och ut över resten av ön. Bergen hindrar den mesta av vinden som annars härjar på ön från att röra vattnet, vilket gör att sjön näst intill alltid ligger spegelblank och stilla, vilket har gett upphov till dess namn. Runtom spegelsjön hänger mycket av den tropiska skogen ned i vattnet med sina grenar, men på flera ställen ligger även längre grässtränder, där träden abrupt slutar ett stycke från vattnet och ersatts av tjockt, grönt gräs. Mitt på en av de öppnare grässtränderna står ett stort pilträd, vars grenar lugnt flyter på vattenytan. Ingen vet helt säkert hur pilträdet kom dit, då det skiljer sig så mycket från resten av skogens tropiska växtlighet.

För att kunna ta sig till Tadaar krävs det nästan att man har vingar eller vattenkrafter. Det vida bandet av hav som skiljer ön från fastlandet är ogästvänligt, och vågorna är inte sällan höga och vilda. Ett sätt att ta sig över är att invänta lågvattnet,  men det är få som klarar sig över innan tidvattnet vänder. Risken att fastna i högvattnet är stor, och många har omkommit i sina försök att nå ön, eller fastlandet från ön. Det går precis att se ön från fastlandet, men inte som mer än en mörk strimma längs horisonten. Det är som smalast ungefär två mil mellan fastlandet och ön, vilket är en näst intill omöjlig sträcka att hinna innan havet höjs på nytt. Fler och fler vargar har försökt att nå ön, nyfikna på vad som finns på andra sidan havet, men få har lyckats. Och de som tagit sig på ena hållet tar sig sällan tillbaka.

Klimat: Ett överlag tropiskt område, med mycket vegetation och varmt, fuktigt klimat. Något lägre, mer förkrympta träd längs de blåsiga kusterna. Regnar mycket runtom bergen, som hindrar moln från havet att dra in över spegelsjön. Regnar framförallt mycket under vintern, men temperaturerna sjunker inte, utan förblir varma.
Djurliv: Många tropiska fåglar, reptiler, groddjur och insekter. En del gnagare och mindre hovdjur som dykarantiloper. Stora ormar och en del övervuxna fiskar i sjön.
Flockar: Här bor ingen officiell flock från Numoori.
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Tadaar ~
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Tadaar-
Hoppa till: