HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Have a chat [Inamorta]
Idag på 20:08 av Figaro

» Bland främlingar och vänner [P]
Idag på 19:56 av Haqim

» Spillror av månljus [P]
Idag på 19:48 av Kolzak

» Talk [Blindir]
sön 18 mar 2018, 11:37 av Unnown

» äventyr kring Islagunen?? :))
sön 18 mar 2018, 11:22 av Nyaldi

» Adopterbara Valpar
lör 17 mar 2018, 19:19 av Harlequin

» We meet again [Ehfra]
lör 17 mar 2018, 16:55 av Xerxes

» Se, så stolt! [Andúnë/Haqim]
fre 16 mar 2018, 18:27 av Xejja

» Vad skulle du hellre göra? (Forumlek)
fre 16 mar 2018, 18:19 av Xejja

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 ~ Om Tadaar ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin


Spelas av : Crew/Admin

InläggRubrik: ~ Om Tadaar ~   sön 19 aug 2012, 05:31

~ Tadaar ~Tadaar är en vacker och exotisk ö, som en gång i tiden var en del av Kawazatriskogen. Genom århundradena sjönk emellertid landet, och havet reste sig över en flera mil lång yta mellan det som kom att bli ön och fastlandet. Ön ses numera som ett fristående område. Landskapet skiljer sig inte mycket från Kawazatri. Den kläs till stor del i tät djungel, men med fler förkrympta träd och vindpinade kuster. Det blåser mycket in över ön, vilket har gett många av träden, framförallt runt kusterna, karaktäristiskt krokiga och knotiga stammar, med vida, plattare kronor. Det lever inga större köttätande djur på ön, och de vargar som bor där är hikiokis och skogsvargar. I skogen finns det gott om färgglada fåglar och reptiler. Ön är oerhört rik på frukt och bär, och är ett paradis för Numooris vegetariska vargar.

Mitt på Tadaar ligger en stor sjö, omringad av höga kullar och ett par kantiga bergkammar. Ett flertal floder rinner från bergen och ger vatten till sjön, och många mindre vattendrag sprider sig från sjön och ut över resten av ön. Bergen hindrar den mesta av vinden som annars härjar på ön från att röra vattnet, vilket gör att sjön näst intill alltid ligger spegelblank och stilla, vilket har gett upphov till dess namn. Runtom spegelsjön hänger mycket av den tropiska skogen ned i vattnet med sina grenar, men på flera ställen ligger även längre grässtränder, där träden abrupt slutar ett stycke från vattnet och ersatts av tjockt, grönt gräs. Mitt på en av de öppnare grässtränderna står ett stort pilträd, vars grenar lugnt flyter på vattenytan. Ingen vet helt säkert hur pilträdet kom dit, då det skiljer sig så mycket från resten av skogens tropiska växtlighet.

För att kunna ta sig till Tadaar krävs det nästan att man har vingar eller vattenkrafter. Det vida bandet av hav som skiljer ön från fastlandet är ogästvänligt, och vågorna är inte sällan höga och vilda. Ett sätt att ta sig över är att invänta lågvattnet,  men det är få som klarar sig över innan tidvattnet vänder. Risken att fastna i högvattnet är stor, och många har omkommit i sina försök att nå ön, eller fastlandet från ön. Det går precis att se ön från fastlandet, men inte som mer än en mörk strimma längs horisonten. Det är som smalast ungefär två mil mellan fastlandet och ön, vilket är en näst intill omöjlig sträcka att hinna innan havet höjs på nytt. Fler och fler vargar har försökt att nå ön, nyfikna på vad som finns på andra sidan havet, men få har lyckats. Och de som tagit sig på ena hållet tar sig sällan tillbaka.

Klimat: Ett överlag tropiskt område, med mycket vegetation och varmt, fuktigt klimat. Något lägre, mer förkrympta träd längs de blåsiga kusterna. Regnar mycket runtom bergen, som hindrar moln från havet att dra in över spegelsjön. Regnar framförallt mycket under vintern, men temperaturerna sjunker inte, utan förblir varma.
Djurliv: Många tropiska fåglar, reptiler, groddjur och insekter. En del gnagare och mindre hovdjur som dykarantiloper. Stora ormar och en del övervuxna fiskar i sjön.
Flockar: Här bor ingen officiell flock från Numoori.
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Tadaar ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Västkusten :: Tadaar-
Hoppa till: