HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Tångt utrymme[p]
Igår på 23:40 av Atheala

» Trygghet [Kodiak, Kithara och Vidar]
Igår på 15:17 av Shona

» Spöregn [Culpa]
ons 18 jul 2018, 22:27 av Yzma

» TITTA PÅ MIN BEBIS!!!!
ons 18 jul 2018, 15:26 av Tilaqiia

» Tilaqiia
ons 18 jul 2018, 14:53 av Tilaqiia

» Himlen morrar [Figaro]
ons 18 jul 2018, 12:23 av Figaro

» En fantastisk dag [Öppet]
ons 18 jul 2018, 11:47 av Figaro

» Minnen från en svunnen tid
tis 17 jul 2018, 21:31 av Theia

» Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]
tis 17 jul 2018, 16:54 av Kremla

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 3 gäster.

Himalaya

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Numoori är ett land med en lång historia, fyllt av sagor och myter. Under de åldrar som gått har många händelser kommit att fylla vargars minnen, och landets historia förs vidare generation för generation genom berättelser om det som en gång varit. Många av landets legender sägs vara sanna, men hur mycket sanning som egentligen finns kvar är svårt att säga. Det får vargarna själva avgöra.Sagoberättelser

Bäckavargen
För att hindra sina valpar från att gå för nära djupt vatten berättar många mödrar för sina små om Bäckavargen. Den sägs vara en varelse som förtrollar djur och vargar med sin skönhet. Bäckavargen är illmarig och lockar intet ont anande vargar med sig ut i vattnet med sin röst. När vargen stigit ner i vattnet så dras den ner i djupet, där den hindras från att nå ytan och drunknar. Så gå inte för nära vattnet, valpar små.

Tidens grotta
Någonstans i de gamla, ändlösa bergen sägs det finnas en helig grotta. Grottan är dold och avlägsen, och ingen vet med säkerhet var den finns. Dit färdades vargar förr i tiden för ett väldigt speciellt ändamål; att svära varandra evig vänskap. I grottan finns en stor sal fylld med väldiga droppstenar, allt vagt upplyst av ett litet hål i taket. Man sägs kunna höra andar viska där inne. De viskar namn och sagor från forna tider. Där inne, om vargarna samtidigt tryckte sina tassar mot väggen, förenades deras själar för evigt. Vänner för evigt. En själ för evigt. Den ena skulle aldrig mer kunna leva utan den andra, för själen kunde inte längre delas. De skulle dö samtidigt, oavsett avstånd eller orsak. Det var nu deras gemensamma öde. Finns grottan, och stämmer legenden? Vågar ni chansa och vänta på dagen då ödet knackar på?

Björnen
Det sägs att det finns en björn i Numoori som är större än någon annan björn. Den är äldre, starkare och smartare än alla andra björnar. Det sägs att björnen är besatt av en demon, eller rent av är en demon själv, och att den därför är omöjlig att döda. Det finns dock vargar som påstår sig ha dödat den, endast för att se den återuppstå igen. Det finns vargar som berättar om en enorm björn som fått förblöda endast för att resa sig igen. En flådd björn ska ha fått sin fäll åter. Huruvida det är sanning eller saga kan man bara gissa, men en sak är säker. Där är vargar som har mött den, eller björnar som skulle tänkas vara denna mytomspunna varelse; en större björn än de någonsin tidigare skådat.

Kawazatriödlan
Det ryktas om att det finns en jättestor varelse som lever i Kawazatriskogens djungler. Några påstår att det är en skrämmande stor ödla, andra att det är skogens väktare som jagar bort alla inkräktare. Oavsett vad historierna säger att det är för varelse, så har de alla gemensamt att den är enorm. Några säger att den är lika lång som träden är höga, andra att den kan skifta i storlek efter behag. Det finns de som tror att varelsen är en uråldrig reptil som har levt lika länge som skogen själv. Några berättar om den farliga besten som äter elaka valpar, andra säger att det är en gammal vis drake som skyddar och leder de som gått vilse på rätt väg. Det finns de som säger att varelsen kan flyga och en del som tror att den fötts ur en av skogens floder. Berättelserna är många och skiljer sig kraftigt från varandra – vad är sanning och vad är myt?

Vargarået
”När en fager tik dig i skogen förför
med en röst så klar som renaste vatten
och ett leende som stjärnor om natten
ska du va på din vakt och tänka dig för

Den tiken är lömsk, så tänk på vad du gör
Hon snärjer dig med leenden som katten
Vandrar du ensam och vilse går så hör
att vargarået kan du lura på skratten

Klä dig i lera och dölj sen dina spår
och skynda ur skogen innan hon förstår
Oigenkännlig kan du hitta vägen din

Så skynda min vän, innan hon dig finner
En chans du får, skynda så fort du vinner
Om hon ännu ej tagit själen som sin.”


Vargarået är enligt sägnen en fager tik som lockar vandrare vilse och fångar deras själar. Den sjungs ofta av föräldrar till sina valpar, och varnar dem från den lömska tik som döljer sig i skogen. Vargarået ser ut som den fagraste av tikar, och förför vandrare med sin röst. Den som skulle få syn på vargaråets byk skulle dock mötas av en hålighet som den i ett gammalt, ihåligt träd. En varg som visar tillgivenhet till vargarået får sin själ stulen och blir fångad för evigt. En varg vars själ har fångats blir fåordig och inåtvänd, och svår att få kontakt med. Om en varg går vilse så kan den täcka sig själv med lera eller mossor för att vargarået inte längre ska känna igen denna. Då försvinner vargaråets makt över vargen och denna kan åter finna vägen ut ur skogen. Trots allt detta är vargarået inte en fullt ond varelse, och det sägs att hon ofta visar sig som en vänligt sinnad tik som gärna hjälper unga, oerfarna vargar med jakten.Vargar och Flockar

OBS! Under uppdatering! Texterna nedan är väldigt gamla och inte längre lika aktuella.

Vissa vargar har en gång gjort något speciellt under sin levnadstid, något som påverkat. Något som andra inte kan bortse från. Dessa vargar kommer att för evigt, eller åtminstone för en väldigt lång tid vila i vårt minne, oavsett de är döda eller ej.

Tenkai och Devils
Tenkai är en utav de vargar som verkligen förändrade Numoori. Han föddes in i en neutral flock som en i en kull på tre. De första månaderna var normala, men sedan... Flocken förvisade honom enbart på grund utav hans "ondskefulla" utseende. Likt en självuppfyllande profetia trodde Tenkai på alla dessa hårda ord om att han var grym, och omfamnade sin mörka sida utan att tveka. Redan 9 år hade han dödat för första gången, och makten det innebar blev som en drog. Under sina första levnadsår drog han runt i Numoori och mördade allt han kom åt, allt medan hatet och ilskan växte. I hemlighet längtade han alltid efter en familj: men utåt såg man aldrig något sådant. Andra såg en rödögd demon som slaktade hela familjer utan anledning... Och inte visste någon hur sorgsen och bitter denna varelse egentligen var. Tenkai utvecklade även eldkrafter som gick långt utöver det vanliga - legender sade att han hade bränt sönder hela skogar i sin framfart. När han var kring 19 år mötte han den då 13-åriga Nevada, och Tenkai drog med honom in i sin värld, en värld utan bekymmer, där inga vänskapsband fanns, inget ansvar, där man levde för dagen och gjorde vad fan han än behagade... I alla fall hade det varit så tidigare. För nu, nu hade Tenkai en vän, en äkta vän, och vänskapen mellan Nevada och Tenkai var otroligt stark. Det var dom emot världen - Tenkai Svart med Röda ögon, Nevada kritvit och med Gula. De blev ökända. Och redan här började Tenkai att tvivla över vad Ondska var. Senare formades den okända gruppen Devils; namnet var egentligen från början bara ett skämt för att håna gruppen Angels. Men nog var Devils djävulska alltid. Ökända för sitt barbariska sätt tog de över nästan hela öknen. I hemlighet älskade Tenkai sin flock - och innerst inne var han alltid plågad utav de hemska handlingar han gjort. För nu hade han en familj, en dysfunktionell, mordisk sådan - men ändå en familj. Och han älskade den över allt annat. Devils och Angels låg i krig i flera år - men det få visste, var att det var ett krig mellan syskon. Tenkai dog genom självmord. Då hans syster dog, insåg han hur fel han levt sitt liv. Insåg att Freya hade försökt omvända honom hela sitt liv. Hade försökt rädda honom. Han riktade sin kraft emot sig själv och brann upp.

Freya och Angels
Freya är från de äldre tiderna och var känd för att vara en god och rättvis varginna som var ledare för flocken Angels, men som idag är relativt okänd för många. Efter att Devils, med Tenkai som ledare, hade börjat tyranniserat Numoori med sin ondska så sägs det att Freya skapade Angels som protest för att kunna kämpa emot Tenkai och Devils för att inte låta ondskan ta över. Det finns dock varianter som säger att det var Angels som skapades först och sedan Devils för att driva med Angels, men det som idag bara kan konstateras är att flockarna skapades under ungefär samma tid. En annan del av Freyas historia är att hon skulle ha varit syster till Tenkai. Freya hade alltid älskat sin bror och kämpat för att få tillbaka honom på rätt sida igen, men aldrig lyckats i livet. Tenkai och Freya kämpade många strider, men det var inte mot Tenkai som hon mötte döden, utan i ett möte med en okänd varg som råkade knuffa henne utför ett stup. Freyas död ledde till att flocken Angels gick under med henne och Devils hade på så sätt segrat. Men Freyas död hade inte varit bara goda nyheter för Devils, utan systerns död hade kommit som en chock för Tenkai som plötsligt började inse vad han hade gjort och vad som hade hänt. Ånger och sorgsen skam, samt kärlek hade drivit honom till självmord för att kunna återförenas med sin syster i Chaibos.

Nevada
Nevadas bakgrund är dunkel. Hans far hette Oscuro, och han var känd att styra sin flock med järnhand. Det var tänkt att Nevada skulle ärva platsen som ledare över den Neutrala flocken, men något gick snett. Tenkai kom upp, och visade Nevada en värld fri ifrån plikter, där man fick leva ut sitt innersta väsen, och Nevada lämnade sin flock, som strax därefter drevs ned i fördärv. Nevada var Tenkais bästa vän under många år, fram tills Tenkais död. Vid ett tillfälle var han tvungen att välja mellan att vara Tenkai och Devils trogen och försöka mörda sin älskade Nyëne - eller fly med henne. Han valde Tenkai. Det sägs även att Nevada kallblodigt mördade sin bror. Han var känd som en skicklig krigare och brukare av elementet silver. Var länge ledare över flocken Devils. Efter lång tid insåg Nevada att mycket av det han gjort varit fel, och i sorg vandrade han själv ut i öknen efter att ett krig mellan Devils och Qu nyligen avslutats. Han svalt ihjäl bland öknens sand och fick tillslut, i döden, återförenas med Tenkai.

Kyoko, Öknens dödsängel
Det fanns en tid då en barmhärtighetslös mördare härjade i Numoori, så besatt av makt att ingen hade sett något liknande i Numooris historia. Inte nog med att hon tog livet på allt som stod i hennes väg, hon beslagtog även deras krafter. Gudarna hade gett henne kraften att kunna ta över andras magi när de dog, men endast om hon själv tagit livet av dem. Som valp hade hon varit kraftlös och utstött vilket resulterade till att då hon fick reda på detta förvandlades hon genat till en maskin inställd på mord. Namnet var Kyoko, stolt medlem av Devils. Sammanlagt dödade hon ett tjugotal vargar och kraften hon samlat på sig gjorde henne nästan oslagbar. Kyoko lever fortfarande i Devils men är inte längre besatt av sin kraft. Dock vet de flesta vem det är när man nämner hennes namn, och många brukar kalla henne ''Öknens Dödsängel"

Weed
En ninjavarg av släktet Kiga som var ledare över flocken Qu vid en ovanligt ung ålder. En hård uppväxt lärde honom tidigt många lärdomar om livet, vilket gjorde honom vis och en naturlig ledare för sin flock som han hade tagit över från sin far Blue. Weed förde många krig mot Devils, och dog till slut stridandes mot sin fiende Ascar.Händelser

OBS! För en mer aktuell lista av landets Historia och Händelser, se Historia-sidan som länkas under ”Om Numoori”.

Det första kriget
Troligen det kändaste kriget i Numoori's historia trots att det inte var störst. Det hela var inte planerat utan började som en lek. Devils hade hört ryktet om den nya flocken Qu, som sades vara deras motsats. Goda rakt igenom och skulle aldrig göra en fluga förnär. Så några medlemmar från flocken begav sig till Tvillingklipporna för att 'leka' med medlemmarna. Småstrider började och då ingen av flockarna var för stolta för att ge upp bröt det hela upp i ett stort krig. Medlemmar slogs mot varandra och flockledare mot varandra, och det slutade med att de enda kvarlevande från Qu var Weed och två andevargar. Kyoko och Nevada låg avsvimmade. Det var denna händelse om startade något som många kallar 'det eviga kriget'. Striden mellan Devils och Qu hade alltså bara börjat.

Det andra kriget
Kanske det mest kaotiska. Det hade ryktas om detta krig en lång tid innan det bröt ut på riktigt, då den onda sidan av Numoori hade planerat att attackera den goda. Det var troligtvis detta som gjorde att kriget vart så pass stort eftersom att båda sidorna hade tid på sig att samla ihop stora trupper av vargar om skulle delta. The Dark Nation och The Bloodblooms slog sig ihop, och likaså Qu och Howaido-Chi. Den enda som slogs ensam varAscar, och fighten som bröt upp mellan henne och Weed har blivit väldigt omtalad. De dog nämligen i varandra käftar och båda var två mycket goda krigare. Ingen sägs ha vunnit det här kriget.