HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Ända in till benet [Shiva]
Igår på 20:06 av Blair

» En räddare i nöd [Kremla]
Igår på 16:15 av Pond

» Fler vänner i dimman [Pond, Larzarus]
Igår på 16:04 av Pond

» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
tor 17 jan 2019, 21:39 av Nibber

» Killing time [Blair]
tor 17 jan 2019, 16:54 av Figaro

» Färger i natten [P]
tor 17 jan 2019, 15:55 av Varya

» Namnändring
tor 17 jan 2019, 01:05 av Dorsz

» Sammanträffande [Malphas]
ons 16 jan 2019, 23:18 av Malphas

» Adopterbara - av MPh
ons 16 jan 2019, 22:23 av Abascal

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
tis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
mån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Background Color
<<<--- Tillbaka till Raser
Hellhound/Helveteshund

Mer info på rasens Wiki: Hellhound

Hellhounds, eller Helveteshundar som de också kallas, är en ras som börjar bli allt vanligare i Numoori. Vanligtvis lämnar de inte sitt revir under jorden, men fler och fler har gjort besök ovan mark och några har valt att stannat för gott. Helveteshundarna är ett släkte som började sina liv på Numooris yta. En grupp av nyfikna individer sökte sig till okända platser och av ren slump fann de en spricka i en grotta norr om Blodsbergen. De sökte sig neråt och blev kvar där. Till en början var de få och en enad flock, men då de allt eftersom växte i antal och blev fler delade flocken snart upp sig.

Vad det var som fick Helveteshundarna att muteras från vanliga vargar till de varelser de är idag är för många okänt. Endast de äldsta och visaste i den ursprungliga flocken visste, och de är alla döda. Rykten gällande allt från ett virus till en förbannelse, och allting däremellan, har dock cirkulerat runt. Just mutationerna kan variera en hel del från individ till individ. En del har fått extra ögon, andra extra öron och svansar. Fler ben än fyra är inte ovanligt och groteskt förvridna tassar och ansikten finns i de flesta familjer. I sällsynta fall har individen färre än fyra ben, och i ytterst sällsynta fall har de mer än ett huvud. Valpar ärver majoriteten av sina drag från föräldrarna, men det kan förekomma drag från mor- och farföräldrarna också. En korsning med hellhound skulle dock få färre mutationer, och hos en korsning som är väldigt lite hellhound är mutationerna väldigt små, få eller inga alls.

De vanligaste krafterna hos rasen är eld och sten, men det förekommer andra krafter hos dem också. Dock har de aldrig vatten och de närstående elementen.
Helveteshundar har fått ryktet om sig att vara väldigt aggressiva. Huruvida detta stämmer eller inte är upp till var och en. Det finns de som sannerligen är aggressiva och kan explodera precis när som, medan andra är så fromma att de aldrig skulle göra en fluga förnär.


Färg: Mörka nyanser av allt från rött, orange och brunt till svart.
Storlek: Liten till mycket stor.
Kraft: Eld och sten.
Styrka: Tål eld och värme mycket bra, men är inte immuna.
Svaghet: Vatten i alla dess former; fryser mycket lättare än andra vargar.

OBS! Det får inte skapas fler hellhounds med mer än ett huvud då detta är ovanligt.

Kontaktperson för rasen vid frågor; GreyCaterpillar (Zayev, Thrar m.fl.)


Vargtyper

En vargtyp är egentligen inte en egen ras, men ses oftast som det ändå. De har drag och egenskaper som skiljer dem från mängden och de är snarare något som flera andra raser kan bli.


Ragana

Mer info på rasens Wiki: Ragana

Raganan är i grunden detsamma som en Vren. Det är snarare en variant på vrenen än en egentlig egen ras. Alla raganor tros härstamma ur samma släkte, som för många generationer sedan fått en förbannelse.

De har precis som vrener en avlång kropp, med långa ben och stora tassar. Deras fällar kan vara något tjockare än vrenens. Det enda som tydligt särskiljer en ragana från en vren är att alla raganor har kluven tunga och horn. Hornen liknar de hos någon typ av hjortdjur, eller möjligtvis en gasell, där hjorthorn är det absolut vanligaste. Dessa skillnader från den vanliga vrenen ses ofta som skamligt, och det är vanligt att raganor skäms för att de inte ser ut som den vren de egentligen är.

Raganan kan, till skillnad från vrenen, bemästra eldens kraft. De har också ofta krafter som charm och illusionskrafter. En ragana kan aldrig ha vatten eller vattenrelaterade krafter.


Färg: Naturnära, ofta grå nyanser. Aldrig starkt färgglada.
Storlek:Stor till Mycket stor varg.
Kraft: Eld, charm och illusion.
Styrka: Ofta skickliga kraftbrukare. Extra starkt luktsinne.
Svaghet: Dåliga simmare. Svårt att ta sig fram i tät växtlighet med stora horn.

OBS! Inga raganakorsningar får skapas! Nyskapade raganakaraktärer måste vara renrasiga. Raganakorsningar får endast skapas om de är födda i Numoori av karaktärer i Numoori.


Giftvarg

Giftvargarna räknas som en ganska ond ras. Vanligen föds dom som giftvargar, men det händer även vid sällsynta fall att dom blir giftvargar av andra skäl. Föds dom till giftvargar är dom resistenta motgiftet i deras ådror.

Blir en varg biten av en giftvarg så kan man dö snabbt av det, om dosen blir stor, men du kan även bli en giftvarg, i dessa fall så innebär det oftast att man dör en lång och plågsam död, som kan ta upp emot flera år. Giftet förvrider sinnet, förstör nerver och bryter sakta ner kroppen med något som oftast upplevs som ändlös smärta, och giftvargar brukar bli helt galna till slut.

Även vargar födda till giftvargar är vanligen ganska skruvade då giftet oftast redan skadat dom som foster innan dom blivit resistenta.

Giftvargar har sällan andra krafter,dels för att generna som ger krafter är så ömtåliga att dom oftast förstörs direkt av giftet, vilket gör att även vargar födda till giftvargar sällan fårkrafter, inte ens elementära krafter.

En giftvarg kan även skapas ifrån gift direkt ifrån naturen som förgiftad mat,vatten, växter och liknande eller ifrån andra djurarter som spindlar eller ormar. Giftvargar har av naturen kortare liv än vanliga vargar, men varierar kraftigt på hur vargen blivit giftvarg, hur starkt giftet är och en del andra faktorer.
Albinism

Vissa vargar föds helt vita, av en i Numoori okänd anledning. Deras ögon är röda, rosa eller ljust, ljust blå och deras nos och trampdynor är skära. Huden är ljus och ofta så tunn att det inte är ovanligt att blodådror syns genom. Även pälsen är tunnare än hos vanliga vargar.

Dessa vargar kallas Albino, och är drabbade av en genetisk mutation som gör att de inte har något pigment. En Albino kan alltså aldrig ha någon typ av färg eller mönster i pälsen. De är känsliga för starkt solljus då de lätt blir brända, och de sticker i huden när de vistas i solen trots pälsen. Deras ögon är också väldigt ljuskänsliga och gör att de har sämre syn än vanliga vargar. Deras sämre syn gör dock ofta att deras andra sinnen skärps, framförallt hörseln, men inte till några övernaturliga nivåer.

I övrigt är det inga större skillnader på albinos och vanliga vargar. En albino kan födas ur vilken familj som helst, och kan ha samma krafter som alla andra vargar. Det har funnits flockar bestående enbart av vita vargar, men huruvida dessa var albinos eller endast vita, och ifall de hade några speciella egenskaper är okänt.

Albinism ses som ett handikapp såväl på grund av ljuskänsligheten och den nedsatta synen som faktumet att vargen är helt vit. Den ljusa färgen är svår att gömma och det är vanligt att albino valpar blir tagna av rovdjur redan innan de hunnit bli vuxna. En albino är och förblir albino hela livet.

Motsatsen till en varg med albinism är en med melanism, vilket innebär att de har för mycket pigment. En melanistisk varg är helt svart, men det kan finnas mönster av ljusare eller mörkare svärta i pälsen.
Mörkervarg

Mörkervargarna ses ofta som de ondaste i Numoori. Mörkret drabbar slumpmässigt vissa vargar, troligtvis för att skapa en balans, men ingen vet egentligen riktigt varför det sker. Det kan ske med vilken varg som helst, oavsett hur god individen i grund och botten är. Drabbas en ond varg resulterar det endast i en ännu ondare varg, medan en god varg som drabbas brukar bli sorgsen, ångestfull, bitter, hatfull varg som mer sällan gläds åt sitt mörker. De kan inte alltid kontrollera mörkret som sakta kryper dem inpå livet. Har en varg väl blivit mörkervarg så ses den som mörkervarg, oavsett ursprungsras. Det är oftast ganska lätt att känna igen en mörkervarg, då mörkret som fyller dem ger obehagskänslor hos de som befinner sig i närheten av den. Mer/ny info kommer...


Ljusvarg

Ljusvargen är motsvarigheten till mörkervargen. Dessa är inte lika utmärkande som mörkervargar brukar kunna bli. De är fyllda av gott ljus. De dödar aldrig andra vargar av egen vilja och vet sällan själva om att de är ljusets vargar. Ljusvargar får oftare änglavakt än andra vargar, och liksom mörkervargar kan ljusvargar ha vilken härstamning som helst. Ljusvargarnas krafter ligger inte i brutal styrka som hos mörkervargar, utan hos ljusets krafter som brukar ge egenskaper lämpade för försvar eller helning. En stark ljusvarg är svår för en mörkervarg att attackera, samtidigt som mörker är en ljusvargs värsta fiende. Man ska inte luras att tro att det bara är bra att vara en ljusvarg. Precis som en mörkervarg förblindas av sitt mörker och får en oförmåga att se och förstå ljuset omkring sig har ljusvargen svårt förstå mörker och kan bli lika högfärdig och föraktfull som någon mörkervarg. Skillnaden mellan en ljus- och mörkervarg är fortfarande dock väldigt tydliga i hur de reagerar på sin omgivning. Mer/ny info kommer...


Andevarg

Mer info på rasens Wiki: Andevarg

Vargar som avlidit och som inte får ro i livet efter detta kan bli andevargar. Det kan vara att de inte kan släppa det jordliga livet, eller har något ouppklarat som hindrar dem från att gå vidare. Det finns inte en särskild anledning till att en varg blir en ande, utan alla vargar kan bli andar efter att de dött om de inte kan gå vidare. En andevarg kan inte bli skadad, då den redan är död, men kan inte heller skada en levande varg. De äger ingen fysisk kropp, och kan därför exempelvis gå genom solida föremål eller sväva.Färg/Storlek: Varierar.
Kraft: Andevargar förlorar sina krafter, men får istället förmågor specifika för andar.
Styrka: Kan inte skadas, eftersom att de redan är döda.
Svaghet: De är döda. De kan inte röra de levande.


Vampyr
(Krävs tillstånd)

Mer info på rasens Wiki: Vampyr

Vampyren är en uråldrig art som kom till Numoori under den mörka åldern. Individer som blivit vampyrer kan härstamma från vilken ras som helst, då alla raser kan förvandlas till vampyr. Oavsett ursprungsras så äger alla vampyrer liknande egenskaper när de väl förvandlats. Alla vampyrer kräver blod från levande vargar för att överleva. De kan inte beträda helig mark, och är förvisade från solens sken av gudarna själva. Solljus bränner alla vampyrer värre än eld, och en del heliga sånger och böner påverkar också dessa oheliga varelser. De åldras inte, och kan därför aldrig dö av ålder, och en vampyrs skador läker onaturligt snabbt. Vampyrer har förhöjda sinnen och fysiska förmågor jämfört med vanliga, levande vargar. Två av varje vampyrs förmågor är förhöjda till en onaturlig gräns, och dessa speglar ofta vargens tidigare förmågor som levande. Starka vargar blir ofta onaturligt starka, medan snabba blir ännu snabbare. Vilka två förmågor som är starkast skiljer sig från vampyr till vampyr.

Färg/Storlek: Varierar.
Kraft: Förhöjda sinnen och/eller fysiska förmågor. I sällsynta fall kan äldre vampyrer äga mentala förmågor.
Styrka: Åldras inte. Förhöjda sinnen och fysiska förmågor. Läker snabbt.
Svaghet: Solljus, eld, helig sång och bön. Kan inte beträda helig mark. Kräver vargblod för att inte dö.


Zombie

Mer info på rasens Wiki: Zombie

En varg som smittats av ett zombievirus kallas för zombie, oavsett ursprungsras. Viruset kan smitta alla typer av vargar, unga som gamla, gråvargar såväl som renblodiga individer. Inte ens vampyrerna går säkra från zombieviruset. Smittan sprider sig via kroppsvätskor, så som saliv eller blod, och sprids därför vanligen via bett. En varg som smittats kan gå utan symptom i upp till ett år, men oftast insjuknar individen långt tidigare. Det är dock inte alla vargar som biter eller blivit bitna av zombies som smittas, men risken är större än chansen att klara sig undan viruset.

Färg/Storlek: Alla vargar kan bli smittade.
Kraft: Den smittade behåller sina vanliga krafter under hela smittoperioden, fram tills hjärtat slutar slå och den dödförklaras. När viruset tagit över och den döda går igen finns inga krafter kvar.
Styrka: Känner inte smärta och kan fortsätta jaga eller slåss tills de faller i bitar. Immuna mot vampyrers gift.
Svaghet: Ruttnar, möglar, läker inte sår, kan inte tänka, blir boplats för insektslarver, etc etc

<<<--- Tillbaka till Raser